Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Eerste editie sportfestival smaakt naar meer

  Sport

CASTRICUM - In de aanloop naar het festival was er sprake van lichte scepsis. Zou de eerste editie wel aanslaan en hoe zou de verhuizing naar De Bloemen uitpakken? Kort na de opening om elf uur swingde de sporthal uit zijn voegen en genoten honderden kinderen met hun ouders van het gevarieerde sportaanbod en de spectaculaire hoofdprijs: een rondje stormbaan.

De leiding van De Bloemen zei meteen ja, toen duidelijk werd dat de weersomstandigheden een te grote risicofactor vormden om het festival even verderop in de buitenlucht op sportpark Noord End te organiseren. De tientallen vrijwilligers knipperden even met hun ogen en de verhuizing was een feit.

Judo (Beentjes), dansen (Club Mariz), turnen (DOS), voetbal (FC Castricum), tafeltennis (TTV Castricum) en korfbal (Helios) stonden op de menukaart.  ”Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, stamelde een vrijwilliger bij het tafeltennis. “Vanaf de opening waren alle tafels bezet. We hebben al een paar talentjes ontdekt, maar dat was in feite onbelangrijk. Plezier stond voorop en daarin zijn we meer dan geslaagd.”

Breakdance, hip hop, de dubbel minitrampoline, kappen en draaien, judo met attributen, dribbelen, op de sportkermis lagen de uitdagingen voor het oprapen. De inzet van de jeugdige deelnemers was puur en fair. En soms, als het even tegenzat, was er een traan. Maar dat duurde nooit lang.

Namens de organisatie keek Peter van Splunter alweer vooruit. “Gezien de massale opkomst moet het sportfestival een vervolg krijgen. De sport vraagt daar om. Van de jongste jeugd tot de senioren, iedereen heeft een topdag achter de rug.” 

Bron en foto: FC Castricum

Meer berichten