Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Lars Volkers grijpt zijn kans

  Sport

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen is donderdagavond de snelste gebleken in de wekelijkse donderdagavond race tegen de klok in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

Bij afwezigheid van veelvraat Henk Verdonk junior, door mountainbike verplichtingen samen met Bram Imming, konden anderen eens aan de deur proberen te rammelen die zelden of nog nooit van zich hadden doen spreken. Lars Volkers, vorig jaar lange tijd leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, maar later moest buigen voor de suprematie van Verdonk junior, heeft niet iedere week de gelegenheid aan de start te staan, zodat dit weer eens een unieke kans was. Volgens de stand in het KPB snelheidsklassement zou normaal gesproken, gezien zijn stand, hij op de eerste plaats moeten eindigen. Maar zo vanzelfsprekend hoeft dat in de praktijk niet te zijn. 

De regen kwam met bakken uit de lucht, waardoor de techniek  de meeste aandacht opeiste. Het was bij het ingaan van de laatste van de in totaal 10 omlopen nog niet duidelijk wie er van de tot dan toe snelsten als winnaar uit de bus zou komen. Het trio Vincent Beentjes, naamgenoot, maar geen familie Sem Beentjes en Lars Volkers gaven elkaar geen duimbreed toe en de spanning was snijdend over wie de klok op de snelste tijd zou doen laten stil staan. De marges in de tussentijden schommelden bij zowel Vincent Beentjes als Sem Beentjes tussen de 5.02 en 5.09 minuten. Die van Lars Volkers tussen de 5.00 en 5.08 minuten. Dit resulteerde tenslotte in de winst in een totaaltijd van 50.59 minuten voor Lars Volkers en een 51.04 en 51.05 minuten voor achtereenvolgens Vincent Beentjes en Sem Beentjes. 

Uitslag: 1. Lars Volkers (Schagen) 50.59, 2. Vincent Beentjes (Castricum) 51.04, 3. Sem Beentjes (Limmen) 51.05, 4. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 51.23 en 5. Alwin Hes (Bakkum) 53.09.

Meer berichten