Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverde foto.
Akersloot

Henk Verdonk junior boekt eenvoudige tijdritwinst

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is andermaal de snelste gebleken in de wekelijkse donderdagavondtijdrit in Akersloot. Als Henk Verdonk junior op Sportpark de Cloppenburgh  aan de start staat is het niet de vraag wie er wint, maar is hij in staat zijn parcoursrecord van 48.36 minuten te verbeteren. 

Veelal kan Verdonk junior inschatten of de condities, zowel die van hem als dat van het weer, een mogelijkheid scheppen een geslaagde poging te ondernemen. Dit keer was al aan zijn lichaamstaal te lezen, dat hij wel gretig was, maar de echte wedstrijdspanning ontbrak. Toch was Verdonk junior in staat een gedegen koers af te werken en daarbij geen dreiging van de rest had te verwachten. Naast Verdonk junior speelde de strijd op twee fronten, waarbij het eerste gevecht om de seconden ging tussen Bob Scholten, Ron Boendermaker en Koen Könst en in het voordeel van de net 18-jarige Akersloter werd  beslecht. Daarnaast diende het viertal Henk Jan Verdonk senior, weer redelijk in goede doen, Gerrit Jansen, Alex Hageman en de onder de maat presterende Wout Bakker onder elkaar de volgorde in de uitslag bepalen. De nieuwkomers Stefan van der Werff, enkele jaren terug nog mee spelend voor de winst, maar inmiddels zijn leven invullend achter het stuur van de vrachtauto en Dennis Palfenier maakten het veld compleet. In verband met het op een klein gedeelte niet volgen van het parcours door Van der Werff werd deze door ingrijpen van de jury terug verwezen naar een plek achter Palfenier. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen) 49.39, 2. Bob Scholten (Akersloot) 51.37, 3. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 52.00, 4. Koen Könst (Castricum) 52.57, 5. Wout Bakker (Heiloo) 55.32, 6. Alex Hageman (Limmen) 55.52, 7. Gerrit Jansen (Schagen) 56.36, 8. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 56.53, 9. Dennis Palfenier (Egmond Binnen) 57.20 en 10. Stefan van der Werff (Egmond Binnen) 57.30.

Meer berichten