Logo uitkijkpost.nl
Leuke sportactiviteiten in de regio voor jongeren met een beperking.
Leuke sportactiviteiten in de regio voor jongeren met een beperking. (Foto: aangeleverd)
Regio

VakantiePRET voor kinderen en jongeren met een beperking

  Sport

REGIO - Deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z drie sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking. Op woensdag 14 juli kunnen zij meedoen aan een sportinstuif (10.00-12.30 uur) op het terrein van vv Kolping Boys. Dinsdag 20 juli (13.30-16.00 uur) staat een Sportroulette op het programma in sportcomplex De Meent. En dinsdag 27 juli (10.00-12.00 uur) nemen de instructeurs hen mee naar de obstakels bij Outdoorpark Alkmaar. De kosten bedragen € 5 per activiteit, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret.

Iedereen vindt het fijn om in de lange zomervakantie een uitstapje te maken, maar als je een beperking hebt is het vaak lastiger dit te organiseren. Sport-Z vindt dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor iedereen, ook als je een beperking hebt. Daarom introduceert zij deze zomervakantie VakantiePRET, leuke sportdagen waar een plezierige succeservaring voorop staat.

Bij de sportinstuif op 14 juli staan er allemaal leuke sporten, luchtkussens en spelletjes uitgestald waar je jezelf lekker bij kan uitleven. Bij deze activiteit zijn de ouders/verzorgers zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers en beleef je samen een leuke dag. Bij de sportroulette in De Meent ga je in kleine groepjes verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan onder andere rolstoelbasketbal en judo, deze activiteit is goed rolstoeltoegankelijk. Op dinsdag 27 juli ga je samen met de begeleiders van Sport-Z op avontuur in Outdoorpark Alkmaar. Ook staan er leuke groepsactiviteiten op het programma. Voor de laatste Outdoordag geldt een minimumleeftijd van 6 jaar, de overige activiteiten zijn voor alle jeugdigen en jongeren te bezoeken.

Aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret. Betalen gebeurt op de dag zelf. Wie eerst meer informatie wil, kan contact opnemen met Madeleine Stoop via m.stoop@sport-z.org of 06-1149728. Madeleine is de regiocoördinator aangepast sporten in de HAL- en BUCH-gemeenten en initiatiefneemster van VakantiePRET.  

Meer berichten