Logo uitkijkpost.nl
Foto: Remon Stroomer via Kids and Parents Bikeschool op Facebook
Akersloot

Henk Verdonk junior rijdt parcoursrecord aan flarden

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is er donderdag 1 juni eindelijk in geslaagd zijn al een paar maanden bestaande record uit de boeken te rijden tijdens de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. Vooraf was het niet moeilijk te voorspellen wie als snelste zou gaan eindigen, maar dat Verdonk junior zo tekeer zou gaan was nog niet bekend. 

Na drie mislukte pogingen zijn tijd van 49.01 minuten in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement scherper te stellen lukte het deze keer wel, niet met een paar seconden, maar met een flinke hap naar 48.36 minuten over de 10 omlopen. Vincent Beentjes uit Castricum reed zoals gewoonlijk een gedegen tijdrit, maar moest wel 1 ½ minuut toegeven op de winnaar. De als nummer drie gefinishte Wout Bakker uit Heiloo scoorde andermaal een persoonlijk beste tijd. Bob Scholten, de thuisrijder, reed ook een strak schema, maar moest de laatste 2 ronden wegens kramp op een lager pitje afronden. Dit was niet vreemd, want in de morgen had de leerling, gaand naar de vijfde leergang van het VWO op het Jac. P. Thijsse College, al 3 uur op de mountainbike gezeten ter assistentie bij de activiteitendag van voornoemde scholengemeenschap op het KPB parcours. 

Van echte strijd was er sprake in de middenmoot en in de staart van het veld. Floris van Woesik uit Krommenie en Castricummer Koen Könst waren lange tijd elkaars evenknie, maar op de streep bleek Koen Könst toch 30 seconden verspeeld te hebben. Door onoplettendheid van het journaille was niet bekend hoe dit in omloop 8 was misgegaan. Uit de cijfers bleek dat het regelmatige schema van 5.12 minuut per ronde door Könst plots werd onderbroken door een 5.40 minuut om vervolgens in de laatste ronde de draad weer op te pakken. Ook na afloop werd die vraag niet gesteld en bleef de oorzaak onder de radar. In de onderste regionen boekten zowel Alex Hageman (Limmen) als Koen Jansen uit Schagen een persoonlijk beste tijd. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond Binnen 48.36 min; 2. Vincent Beentjes Castricum 50.03 min; 3. Wout Bakker Heiloo 50.45 min PR; 4. Bob Scholten Akersloot 51.51 min; 5. Floris van Woesik Krommenie 51.58 min; 6. Koen Könst Castricum 52.27 min; 7. Pleun Lodewijks Castricum 54.01 min; 8. Walter van Kuilenburg Amsterdam 55.07 min; 9. Alex Hageman Limmen 54.45 min PR; 10. Koen Jansen Schagen 54.54 min PR.

Meer berichten