Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Lars Volkers wint, maar komt 6 seconden te kort

  Sport

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen is donderdagavond 20 mei de snelste gebleken in de wekelijkse tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh. Dat Henk Verdonk junior, de houder van het parcoursrecord en Dave van Kuilenburg ontbraken op de startlijst, was voor Lars Volkers de reden vol te gaan voor het baanrecord, zonder zich te hoeven focussen op zijn rivalen. 

De toptijd van 49.01 minuut over de 10 omlopen staat sinds een paar weken op naam van de nu afwezige Egmonder Henk Verdonk junior, die dat weer afgepakt had van Lars Volkers met 49.34 minuut, dus een verbetering van ruim 30 seconden. Het blijft dus steeds weer de vraag wat de rek is in de snelste tijd van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Uit het feit dat Lars Volkers vorige week nog een tijd van 31.11 minuut wist af te drukken op het rondje Schoorl mag afgeleid worden dat hij er nu mentaal en fysiek  klaar voor was om tot het uiterste te gaan. Met een nog nooit gerealiseerde openingsronde van 4.49 minuut leek Lars Volkers af te stevenen op een verpulvering van het bestaande record. Maar doordat zijn tijden wat opliepen en Vincent Beentjes, zoals altijd en nu in het bijzonder, in goede doen was bleef het spannend tot het eind omdat een klein slippertje van beiden roet in het eten kon gooien. Uiteindelijk bleef Lars Volkers slechts 6 seconden verwijderd van de toppositie in het KPB snelheidsklassement. Naast Lars Volkers bleken ook Vincent Beentjes, Ben Visser en Floris van Woesik sneller gereden te hebben dan hun snelste tijd ooit op dit parcours.

Uitslag: 1. Lars Volkers Schagen 49.07 min PR; 2. Vincent Beentjes Castricum 49.55 min PR; 3. Ben Visser Heiloo 50.42 min PR; 4. Koen Könst Castricum 52.30 min; 5. Floris van Woesik Krommenie 53.03 min PR; 6. Pieter Bak Krommenie 54.47 min; 7. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 54.55 min; 8. Alex Hageman Limmen 56.19 min; 9. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 57.21 min; 10. Jeroen Harm Egmond aan Zee 58.02 min.

Meer berichten