Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Bob Scholten niet te remmen

  Sport

AKERSLOOT - Bob Scholten uit Akersloot heeft als thuisrijder met een verbluffende tijd de wekelijkse donderdagavond tijdrit in zijn woonplaats in winst weten om te zetten. 

Dat Hemelvaart voor sommigen een reden was thuis te blijven en voor anderen een gelegenheid een poging te doen hoger te eindigen, bleek na afloop in de uitslag. Het weer was gunstig gestemd en wellicht heeft Hemelvaart de renners ietwat lichtvoetig gemaakt, want het regende persoonlijke records. 

De als eerste vertrokken Bob Scholten had in het begin nog de druk van Koen Könst uit Castricum te weerstaan, maar gaandeweg de 10 omlopen pakte de jonge Scholten, inmiddels ook actief bij wielervereniging BRC Kennemerland, per ronde een handvol seconden op zijn directe belager Könst. Om de progressie van de afgelopen 3 weken te zien: zijn tijden gingen van 51.57 minuut naar 51.47 tot dit keer 50.57 minuut, waaruit waar te nemen valt dat Bob iets heeft met het cijfer 7. De winnende Bob Scholten, soms nog met open wapperend shirt, wat normaal van tevoren wordt uitgedaan, zit als gegoten op zijn mountainbike en begeeft zich als een volleerd evenwichtskunstenaar over het technische parcours zonder ook maar enige inspanningskenmerken aan en op zijn lichaam te kunnen waarnemen. 

De grootste stijging in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement kwam op naam van Alex Hageman uit Limmen, die het presteerde maar liefst ruim 3 minuten van zijn tot dan toe snelste tijd af te rijden. Het steeds weer terugkerende duel tussen vader en zoon Jansen uit Schagen, respectievelijk Gerrit en Koen, meestal in het voordeel van vader beslecht, leverde deze avond een winst op van 37 seconden in het voordeel van Koen. 

Uitslag: 1. Bob Scholten Akersloot 50.57 min; 2. Koen Könst Castricum 51.38 min; 3. Peter Dekker Egmond aan Zee 52.17 min; 4. Alex Hageman Limmen 54.55 min; 5. Koen Jansen Schagen 55.01 min; 6. Gerrit Jansen Schagen 55.38 min; 7. Jimmy van Huizen Egmond aan Zee 58.36 min; 8. Jeroen Herman Egmond aan Zee 59.10 min.

Meer berichten