Logo uitkijkpost.nl
<p>Hidde Buur</p>

Hidde Buur

(Foto: aangeleverd)
Akersloot

‘’Dit is waarvoor ik zo hard train’’

  Sport

AKERSLOOT - Hidde Buur maakte in Oostende, België zijn debuut voor het Nederlandse Paracycling Talententeam in het Wereldbekercircuit. Hidde reed daar op vrijdag 7 mei (op zijn 18e verjaardag) de 30 km tijdrit  en op zondag 9 mei een wegwedstrijd van 100 km. 

“Met 15 minuten voor de start een lekke band, was niet een heel lekker begin”, vertelt Hidde. “De band verwisselen was geen optie meer, maar gelukkig had ik een reservewiel mee en stond ik op tijd aan de start. Bij de start gelijk volle bak weg om een Rus voor te zijn in het technische gedeelte. Hierdoor was de start iets te snel. Ik moest weer even op adem komen, maar heb mezelf daarna weer goed kunnen herpakken. Naar een 13e plek gereden van de 25.”

Zondag was het tijd voor de wegwedstrijd van 100 km. “De neutralisatie was heel hectisch, met heel veel geduw en getrek. We werden losgelaten en vrijwel gelijk was er een valpartij met een man of vier, gelukkig kon ik de valpartij ontwijken. Na 15 km werd ik gelost en sloot ik aan bij een groepje dat tot de finish bij elkaar bleef. Bij de sprint was ik 2e van ons groepje en 11e van de 25 renners. Over het algemeen ben ik heel tevreden over de Worldcup. Het EK is nog niet haalbaar, maar ik kijk uit naar de volgende wedstrijden, want dit is waarvoor ik zo hard train.”

Lees ook: Hidde Buur zeer tevreden met resultaat

Meer berichten