Logo uitkijkpost.nl
<p>Hidde Buur</p>

Hidde Buur

(Foto: aangeleverd)
Akersloot

Hidde Buur zeer tevreden met resultaat

  Sport

AKERSLOOT - Na een lange periode van veel trainen zonder wedstrijden, stond Hidde Buur zondag 2 mei om 12.00 uur aan de start van niet zomaar een klassieker,  namelijk de International Paracycling Classics Ronde in Vlaanderen. 

Lees ook: Hidde Buur werkt zich op tot de top

Na 8 km neutralisatie startte de koers. Demarrage na demarrage volgde. Hidde pareerde een aantal demarrages, maar na zo’n 35 km moest Hidde lossen en na een achtervolging van 20 km sloot hij terug aan bij het peloton. Vlak voor de Tiegemberg probeerde Hidde nog te demarreren, dit mislukte helaas en hij kwam als 5e boven. Na de Tiegemberg kwam de Kruisberg en hier werd het echte verschil gemaakt, vier C3 renners reden weg. Hidde wilde hierop antwoorden, maar deze inspanning zorgde er helaas voor dat Hidde kramp kreeg op de allerlaatste klim, de Col de Trieu. 

Met een 7e plaats op zijn eerste internationale Paracycling wegwedstrijd is Hidde zeer tevreden. Met een ervaring rijker en het volste vertrouwen gaat Buur zich nu voorbereiden op de World Cup in Oostende waar hij op vrijdag 7 mei de tijdrit en op zondag 9 mei de wegrit zal rijden.

Meer berichten