Afbeelding
Foto: Pixabay

Bob Scholten weer eens winnaar

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Bob Scholten uit Akersloot is donderdagavond 29 april de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh.

Van goede tijden en daarmee een stijging in het klassement van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement kon deze keer door de ongunstige weersomstandigheden geen sprake zijn. Hierdoor was wellicht de deelname teleurstellend maar positief voor de dapperen, een uitgelezen kans zich ook eens in de kijker te kunnen rijden. 

Zowel Bob Scholten als de nummer twee in de uitslag Koen Könst uit Castricum, moesten twee minuten toegeven op hun snelste tijd in voornoemde ranglijst. Alex Hageman (Limmen) daarentegen deed het met een inlevering van slechts een minuut beter. Om ook nog een beeld te schetsen van thuisrijder Jelte Buur, ook hij deed van zich spreken door de hoogste plaats voor zich op te eisen wat betreft het aantal keren lek rijden. Dit overkomt hem niet alleen op de mountainbike, maar ook op zijn wegracefiets doet hij er niet voor onder. 

Koen Könst leek lange tijd nog aanspraak te kunnen gaan maken op de dagzege door in aanvang slechts een aantal tellen langer nodig te hebben voor een volle omloop. Maar moest in het verdere verloop zijn hoop laten varen en zag Scholten steeds verder van zich verwijderen en moest uiteindelijk toch nog 40 seconden op de jonge Bob Scholten toestaan. 

Uitslag: 1. Bob Scholten Akersloot 53.49 min; 2. Koen Könst Castricum 54.29 min; 3. Alex Hageman Limmen 59.06 min.