Afbeelding
Foto: Pixabay

Ben Visser heeft tuk

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ben Visser uit Heiloo is donderdag 22 april de winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond tijdrit verreden op het mountainbikeparcours van Sportcomplex de Cloppenburgh. 

In de top draait het meestal om de bekende namen, maar nu waren het door hun afwezigheid eens andere renners die zich in de kijker konden rijden. Kijkend naar de deelnemerslijst zouden de jonkies dit keer weleens op het eerste plan kunnen verschijnen. Door het gunstige weer leek het na enkele omlopen wel een regen te gaan worden van persoonlijke records teneinde een plekje te stijgen in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Maar zo’n storm ging het uiteindelijk toch niet lopen, omdat bleek dat ze hun tijden van even boven de vijf minuten toch niet konden vasthouden en daardoor, zoals later zou blijken, te lang in het rood gereden hadden en daarvan de zure vruchten moesten plukken. Alleen Gerrit Jansen uit Schagen wist een handvol tellen van zijn beste tijd af te snoepen. Koen Könst uit Castricum wist het zelfs voor elkaar te krijgen, wat voor zover bekend niemand nog gelukt was na een onlangs gereden rondje buitengrenzen van Nederland, zich met precies twee minuten te verbeteren. 

En dan nog de jeugd, normaal de smaakmakers van de avond, lieten het deze avond afweten. Alleen mag voor Wout Bakker uit Heiloo, toch knap tweede, een uitzondering gemaakt worden. Want die had het Ben Visser nog heel moeilijk gemaakt als hij zich die middag niet had ingezet voor een studieproject voor zijn broer, waarbij Bakkertje anderhalf uur actief moest zijn op de mountainbike en daarna nog als automonteur aan het werk ging. 

Sem Beentjes uit Limmen leek, naar zijn aanvangsronden kijkend, af te stevenen op een toptijd. Maar door het snel oplopen van die tijden was het halfkoers gedaan met de koopman en hij stapte ontredderd en emotioneel af. Ook voor Bob Scholten uit Akersloot liep de avond niet voorspoedig, die ook al als Sem Beentjes een beetje proeft aan de racefiets op de weg. In de derde omloop miste hij een bocht, viel, kwam niet meer in zijn ritme en hield het na vijf ronden voor gezien. 

Uitslag: 1. Ben Visser Heiloo 51.32 min; 2. Wout Bakker Heiloo 52.12 min; 3. Koen Könst Castricum 52.28 min PR; 4. Gerrit Jansen Schagen 56.42 min PR; 5. Koen Jansen Schagen 57.42 min; 6. Emiel Prins Egmond aan Zee 58.50 min; 7. Jako Langeveld Akersloot 63.25 min.