Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior staat er weer

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft donderdagavond 8 april in Akersloot laten zien dat hij weer helemaal terug aan het front is door de wekelijkse tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh te winnen. De snijdend koude wind was deze keer de spelbreker om de stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement door elkaar te husselen. 

Al gauw werd duidelijk dat Verdonk junior er fors tegenaan ging, wat bleek uit het feit dat de eerste 3 omlopen onder de 5 minuten werden afgeraffeld, waar niemand anders toe in staat was. Daar waar vader Henk Jan Verdonk senior, sinds jaren de trouwste deelnemer aan de KPB evenementen, gestaag iedere week zijn tijdrit voltooit zonder de ambitie nog hoge ogen te gooien, maar met de intentie lekker bezig te zijn, rijdt zoon Henk sinds kort weer de sterren van de hemel. 

Ook deze keer stond er op de telg uit de Verdonk familie geen rem. De als derde vertrokken Verdonk junior verschalkte vrij snel de nummer twee: Vincent Beentjes (Castricum). Daarna werd het vizier gericht op Dave van Kuilenburg uit Heiloo, die zich op driekwart van de strijd gewonnen moest geven en zo dus ook de tweede klus van Verdonk junior geklaard was. Tenslotte wilde de latere winnaar zich nog verlossen van de man die zich had vastgebeten in zijn wiel. Een volle ronde wist Van Kuilenburg de ontketende en van Ziekte van Pfeiffer herstelde Verdonk junior te volgen en toen was het ook met hem gedaan. Uit de reactie van de geloste renner kon opgemaakt worden dat hij zich niet laat kisten, maar uit is op een revanche. Sem Beentjes, 15 jaar uit Limmen, wist zich na een goed opgebouwde tijdrit te nestelen voor Dave van Kuilenburg en daarmee de tweede plek voor zich op te eisen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef 50.19 min PR; 2. Sem Beentjes Limmen 51.24 min; 3. Dave van Kuilenburg Heiloo 52.13 min; 4. Wout Bakker Heiloo 52.50 min; 5. Vincent Beentjes Castricum 53.08.142 min; 6. Walter van Kuilenburg Amsterdam 53.08.736 min; 7. Bob Scholten Akersloot 54.23 min; 8. Vincent Tiebie Akersloot 60.14 min; 9. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 61.44 min.

Meer berichten