Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Sem Beentjes jaagt op baanrecord

  Sport

AKERSLOOT - Sem Beentjes uit Limmen heeft donderdagavond 18 maart de wekelijkse tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh met overmacht afgesloten. Het zat er al een tijdje aan te komen, na eenmaal de tijdritwinst op zijn naam te hebben gezet, dat dit niet bij een eenmalige actie zou blijven. 

Veel is afhankelijk van de bezettingsgraad en het niveau van het die avond optredende deelnemersveld van hoe de rangschikking van de individuele renner wordt. Maar deze avond sprak vooral de eindtijd van winnaar Sem Beentjes in 50.31 minuut tot de verbeelding van renners en toeschouwers. Het al bijna een jaar bestaande parcoursrecord over 10 omlopen van Lars Volkers uit Schagen met 49.34 min, nu niet aan de start, verreden onder ideale zomerse omstandigheden werd tot binnen de minuut benaderd. Beentjes staat daarmee nu op de vierde plek in het KPB snelheidsklassement. Zowel bij de tijdritten als zijn trainingen straalt de bezieling en bevlogenheid er van af. En met de wetenschap dat Sem, inmiddels in het bezit van een wegfiets en aangesloten bij Wielervereniging Noord Holland, met hulp van Nico Schaper als zijn begeleider daar, wordt getracht de broodnodige structuur in zijn doen en laten aan te  brengen, opdat in de toekomst nog meer genoten kan worden van zijn inspanningen.

Naast de nog jonge Beentjes zijn ook de stappen naar een hoger doel duidelijk van Wout Bakker uit Heiloo en Bob Scholten (Akersloot) en hoopgevend. Eerstgenoemde Wout Bakker laat volgende week zijn trouwe tweewieler, waarop hij altijd scherpe tijden wist te rijden, aan de kant en neemt zitting op een carbon exemplaar, waarmee Wout ook hogerop kan komen in het KPB klassement. Bob Scholten is al langere tijd daarmee bezig en wist ook deze keer 42 seconden af te peuzelen van zijn tot nu toe beste tijd. Met dit in het achterhoofd weet ook de gevestigde orde wat hen te doen staat: hun positie te verbeteren of laten we het maar houden op handhaven en proberen de hete adem van de aanstormende jeugd te weerstaan. 

Uitslag: 1. Sem Beentjes Limmen  50.31 min; 2. Vincent Beentjes Castricum 52.14 min; 3. Bob Scholten Akersloot 53.52 min; 4. Wout Bakker Heiloo 54.16 min; 5. Koen Könst Castricum 56.44 min; 6. Pleun Lodewijks Akersloot 57.22 min; 7. Jelte Buur Akersloot 57.27 min; 8. Alex Hageman Limmen 60.44 min; 9. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 60.50 min; 10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 61.22 min.

Meer berichten