Afbeelding
Foto: Pixabay

Fenomenale tijdrit ondanks storm

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft onder stormachtige omstandigheden zijn stempel gedrukt op het tijdritverloop in Akersloot tijdens de wekelijkse donderdagavondmeeting van de Kids and Parents Bikeschool (KPB).

De laatste weken laat Verdonk junior een stijgende lijn zien in zijn resultaten na een langdurige afwezigheid door de Ziekte van Pfeiffer. Pas nu kan geconstateerd worden dat hij weer helemaal de oude is en mee kan doen met het spelletje. Vooraf, zelfs tot een half uur voor aanvang, leken de weergoden de deelnemers niet goed gezind te worden met hun windvlagen en hagelbuien. Gelukkig verdween de neerslag, maar de wind bleef aan, zodat een scherpe tijd naar het rijk der fabelen gestuurd kon worden. 

Maar de werkelijkheid werd voor Henk Verdonk junior anders: hij schudde een fenomenale tijdrit uit zijn mouw, waarbij hij tegen de storm induwend, trekkend en staand op de pedalen een tempo ontwikkelde, dat niet tot de werkelijkheid behoorde. Dat zijn eind- en winnende tijd op 51.43 min bleef stilstaan deed iedereen de wenkbrauwen fronsen, hoe hij dit voor elkaar kon spelen in relatie tot de tijden van zijn tegenstanders. 

Verdonks beste tijd van 51.13 min, verreden in de zomer onder een gunstiger situatie, laat een verlies zien van 30 seconden. Maar na zijn bekendmaking na afloop dat hij halfkoers, duidelijk op de tijdwaarneming te zien, op het oostgedeelte van Sportcomplex de Cloppenburgh aan de boorden van het Alkmaarder-en Uitgeestermeer, ook nog een sanitaire stop heeft moeten maken, maken duidelijk dat Verdonk junior zich de gelegenheid heeft laten ontnemen een sterk verbeterd persoonlijk record op de klokken te krijgen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 51.43; 2. Vincent Beentjes (Castricum) 53.01; 3. Bob Scholten (Akersloot) 55.20; 4. Floris van Woesik (Krommenie) 56.15 PR, 5. Pleun Lodewijks (Akersloot) 57.26, 6. Pieter Bak (Krommenie) 57.37; 7. Jarno van der Velden (Egmond Binnen) 57.52, 8. Koen Könst (Castricum) 58.01 en 9. Jelte Buur (Akersloot) 58.29.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 14 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00