Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Fenomenale tijdrit ondanks storm

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft onder stormachtige omstandigheden zijn stempel gedrukt op het tijdritverloop in Akersloot tijdens de wekelijkse donderdagavondmeeting van de Kids and Parents Bikeschool (KPB).

De laatste weken laat Verdonk junior een stijgende lijn zien in zijn resultaten na een langdurige afwezigheid door de Ziekte van Pfeiffer. Pas nu kan geconstateerd worden dat hij weer helemaal de oude is en mee kan doen met het spelletje. Vooraf, zelfs tot een half uur voor aanvang, leken de weergoden de deelnemers niet goed gezind te worden met hun windvlagen en hagelbuien. Gelukkig verdween de neerslag, maar de wind bleef aan, zodat een scherpe tijd naar het rijk der fabelen gestuurd kon worden. 

Maar de werkelijkheid werd voor Henk Verdonk junior anders: hij schudde een fenomenale tijdrit uit zijn mouw, waarbij hij tegen de storm induwend, trekkend en staand op de pedalen een tempo ontwikkelde, dat niet tot de werkelijkheid behoorde. Dat zijn eind- en winnende tijd op 51.43 min bleef stilstaan deed iedereen de wenkbrauwen fronsen, hoe hij dit voor elkaar kon spelen in relatie tot de tijden van zijn tegenstanders. 

Verdonks beste tijd van 51.13 min, verreden in de zomer onder een gunstiger situatie, laat een verlies zien van 30 seconden. Maar na zijn bekendmaking na afloop dat hij halfkoers, duidelijk op de tijdwaarneming te zien, op het oostgedeelte van Sportcomplex de Cloppenburgh aan de boorden van het Alkmaarder-en Uitgeestermeer, ook nog een sanitaire stop heeft moeten maken, maken duidelijk dat Verdonk junior zich de gelegenheid heeft laten ontnemen een sterk verbeterd persoonlijk record op de klokken te krijgen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 51.43; 2. Vincent Beentjes (Castricum) 53.01; 3. Bob Scholten (Akersloot) 55.20; 4. Floris van Woesik (Krommenie) 56.15 PR, 5. Pleun Lodewijks (Akersloot) 57.26, 6. Pieter Bak (Krommenie) 57.37; 7. Jarno van der Velden (Egmond Binnen) 57.52, 8. Koen Könst (Castricum) 58.01 en 9. Jelte Buur (Akersloot) 58.29.

Meer berichten