Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg klokt snelste tijd

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft na een spannende tweestrijd de snelste tijd weten te klokken in de wekelijkse tijdrit op donderdagavond in Akersloot. Een kwantitatief, maar zeker kwalitatief gezelschap moest op Sportcomplex de Cloppenburgh gaan uitmaken hoe de volgorde in de eindrangschikking zou gaan worden. Dit leverde een enerverend wedstrijdverloop op, waarbij de toppers en de overige deelnemers elkaar niet veel ruimte gunden. 

De leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement Lars Volkers uit Schagen met 49.34 minuten over de tien omlopen, diende als eerste te vertrekken en probeerde de telkens op dertig seconden van elkaar vertrokken medestanders van zich af te houden. Dave van Kuilenburg uit Heiloo slaagde erin meter voor meter van de afstand van de voor hem vertrokken Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) af te peuteren. Eenmaal in het wiel aangekomen was zijn bedoeling zijn zegetocht te vervolgen, maar de felle Henk Verdonk junior liet niet met zich sollen. 

De iets minder technische in de bochten zijnde Verdonk junior, heeft daarnaast als compensatie een vanuit diezelfde bochten enorm sterke en agressieve aanzet in huis, waarmee hij Van Kuilenburg  pijn deed en tot het uiterste moest dwingen hem te volgen. Dit onderlinge gevecht leverde voor beiden een mooie tijd op, waarmee Henk Verdonk junior met ruim een minuut zijn beste tijd wist te verbeteren en Dave van Kuilenburg bijna een minuut van zijn snelste tijd weg bleef. Ook thuisrijder Bob Scholten en de man uit Krommenie Floris van Woesik wisten zich weer met seconden te verbeteren in het KPB snelheidsklassement. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 50.50, 2. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 51.13 (PR), 3. Lars Volkers (Schagen) 51.32, 4. Sem Beentjes (Limmen) 51.59, 5. Wout Bakker (Heiloo) 54.13, 6. Bob Scholten (Akersloot)  54.34 (PR), 7. Floris van Woesik (Krommenie) 56.42 (PR), 8. Koen Könst (Castricum) 56.59 en 9. Vincent Tiebie (Akersloot) 59.56.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57