Henk Verdonk junior terug van weggeweest
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Henk Verdonk junior terug van weggeweest

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft met voorsprong de winst binnen gehengeld van de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh. Na een tijdritloze week door de overvloedige sneeuwval kon er weer gereden worden, waarbij de omstandigheden niet ideaal waren; druilerige neerslag met een ietwat zompige ondergrond door de dooi. Hierdoor kon het wel vergeten worden een gooi te doen naar een verbetering in de stand op het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Door lange tijd uit de roulatie zijn geweest van Henk Verdonk junior door de ziekte van Pfeiffer moest hij door het technische parcours zijn goede gevoel weer proberen terug te vinden. De vorige editie van voor de sneeuwstop gebruikte Verdonk junior blijkbaar als opwarmertje. Ditmaal straalde de positieve agressie er van af en reed Henk Verdonk junior met een wapperend, tijdens de race opengegooid, shirt als gevolg van de door hem niet verwachtte plotselinge warmte, de sterren van de hemel. Dave van Kuilenburg uit Heiloo moest ruim driekwart minuut toegeven, maar kan een beetje als excuus de thuissituatie (zwangere vrouw) en zijn drukke energie vretende werkzaamheden aanvoeren. Hij is er van overtuigd dat als hij weer in een rustiger vaarwater komt, de jury hem weer kan opschrijven voor een spetterende winst. 

De opkomende jongeman uit Limmen, Sem Beentjes, moest na een overtuigende zege in de laatste editie genoegen nemen met de laagste plek op het podium. Het is de verwachting dat hij onder de hoede van zijn begeleiding en gedoseerde trainingsarbeid nog tot grote hoogte zal stijgen.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 52.21, 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 53.09, 3. Sem Beentjes (Limmen) 54.01, 4. Bob Scholten (Akersloot) 57.43, 5. Koen Konst (Castricum) 58.20, 6. Gerrit Jansen (Schagen) 60.54 en 7. Alex Hageman (Limmen) 66.21.

Meer berichten