Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg rijdt steeds harder

  Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburg opnieuw de klok stil laten staan met de snelste tijd. 

Het zou een verbeten strijd gaan worden tussen Dave van Kuilenburg, Vincent Beentjes (Castricum) en Alwin Hes uit Bakkum. Al bij de eerste doorkomsten werd duidelijk dat het wel strijd werd, maar niet meer dan dat; de rondetijden van Dave van Kuilenburg bleven in het begin zelfs onder de vijf minuten, waar Beentjes en Hes daar ruim boven scoorden. Toen laatstgenoemden om en nabij halfkoers met pech moesten afhaken, kon voor de opengevallen plekken op het podium door Wout Bakker uit Heiloo en thuisrijder Bob Scholten gevochten gaan worden. 

Bob Scholten wist uiteindelijk de derde plaats achter Wout Bakker te bereiken en snoepte terloops ook weer bijna een minuut van zijn tijd af op het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. De winnende tijd van 50.44 minuut over de tien omlopen toonde aan dat Dave van Kuilenburg de afgelopen periode in zeer goede doen was en kijkende naar de allersnelste tijd van 49.34 minuut van Lars Volkers uit Schagen, gereden vorige zomer onder ideale omstandigheden. Dan lijkt het moment te gaan komen dat deze tijd aan diggelen wordt gereden. Door wie dat gaat gebeuren wordt een inkoppertje. Als de jongste van de Van Kuilenburgen nu, onder niet sublieme omstandigheden, een minuut boven die tijd van Volkers rijdt, dan moet het nog sneller kunnen als de temperatuur stijgt en ook de wind gunstig is gezind. Vooralsnog moeten de renners het doen met de condities behorend bij deze tijd van het jaar en er van uit gaan dat er betere tijden komen. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 50.44, 2. Wout Bakker (Heiloo) 53.25, 3. Bob Scholten (Akersloot) 55.10 (PR), 4. Koen Konst (Castricum) 56.44, 5. Jelte Buur (Akersloot) 58.53, 6. Ron Konijn (Akersloot) 59.13, 7. Vincent Beentjes (Akersloot).

Door de coronamaatregelen en de daarmee gepaard gaande avondklok wordt volgende week donderdag 28 januari  gestart om 19.15 uur.

Meer berichten