Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Gebroeders Van Kuilenburg maken de dienst uit

  Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft nipt de eerste tijdrit van 2021 op zijn naam geschreven. Na een tweetal door de feestdagen tijdritloze weken wisten de mannen weer hun weg te vinden naar het mountainbikeparcours op Sportcomplex de Cloppenburgh, waar nog iets verreden kan en mag worden door de coronamaatregelen in wedstrijdverband. 

Door de inactiviteit was de gretigheid van de gezichten af te lezen en de deelnemers trokken zich niets aan van de kou en regen. Sowieso konden de deelnemers op hun klompen aanvoelen dat hun vizier door de weersomstandigheden niet gericht hoefde te zijn op de stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, dat aangevoerd wordt door de niet aanwezige Lars Volkers uit Schagen. 

De naar het bleek in zeer goede doen zijnde Walter van Kuilenburg uit Amsterdam maakte het zijn jongere broer Dave, waarvan zoontje Sepp ook alweer in diens voetsporen treedt bij de lessen van KPB, wel heel erg moeilijk door slechts 13 seconden te moeten toegeven op de winnende tijd van de veelvraat, hetgeen wat belooft voor het ingezette jaar. 

De nummer 3 in de einduitslag Alwin Hes (Bakkum) had een veel dominantere rol kunnen spelen, als hij er iets relaxter ingezeten had. Al bij de start moest hij door zijn afweging wat hij voor de kou en regen aan zou trekken, zijn startbeurt verzaken aan de oudste van de Van Kuilenburgen om vervolgens ook nog in de eerste omloop kennis te moeten maken met moeder aarde. Deze stress en valpartij resulteerde bij aanvang al in een verlies van ongeveer een minuut, die ondanks zijn herstel en een schitterend vervolgschema niet rechtgetrokken bleek te kunnen worden. Zonder dit ongemak had Alwin Hes wellicht meegedaan om de dagzege. 

Het kunnen rijden van een zo vlak mogelijk schema met daarbij de benodigde snelheid is de voorwaarde om een respectabele tijd op de klokken te krijgen. De inmiddels aangeschafte Mylaps tijdregistratie laat bij winnaar Dave van Kuilenburg een verschil van slechts 4 seconden zien tussen de snelste en traagste ronde. Ook de tijden van Alwin Hes geven, met uitzondering van zijn tegenslag in de aanvang, een mooi beeld van zijn geringe verval in tijd, evenals jongeling Alex Hageman uit Limmen, die een goede indruk achterlaat met een schommeling van slechts 10 seconden. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg Heiloo 52.41 min; 2. Walter van Kuilenburg Amsterdam 52.54 min; 3. Alwin Hes Bakkum 53.51 min; 4. Bob Scholten Akersloot 57.32 min; 5. Jelte Buur Akersloot 58.42 min; 6. Alex Hageman Limmen 59.56 min.

Meer berichten