Dave van Kuilenburg laat zich prikkelen
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Dave van Kuilenburg laat zich prikkelen

  Sport

AKERSLOOT - Na zijn tweede plek vorige week achter Lars Volkers heeft Dave van Kuilenburg uit Heiloo zich voortreffelijk herpakt en gedecideerd en afgetekend de wekelijkse donderdagavond en de laatste tijdrit van 2020 aan zijn palmares weten toe te voegen. Of Dave van Kuilenburg vorige week niet in goede doen verkeerde of dat Lars Volkers uit Schagen super was en alleen de tijden sprekend waren, zo intens is de verslaggeving hierop niet in gegaan. Dat Van Kuilenburg door dit verslag zich misschien in zijn wiek geschoten voelde, leek deze avond bewaarheid te worden door zijn benen en karakter dit jaar nog even te doen laten spreken. 

Vol agressie en felheid ging Dave van Kuilenburg los op de voor hem als leider in het snelheidsklassement gestarte Lars Volkers. Die dertig seconden voorsprong van Volkers verdwenen als sneeuw onder de zon om daarna aan zijn aspiraties geen onduidelijkheid te laten. Op de finish bleek Lars Volkers op een achterstand van ruim anderhalve minuut gereden te zijn en Van Kuilenburg slechts op 22 seconden verwijderd bleef van zijn snelste tijd in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Lars Volkers blijft evengoed, ondanks zijn tweede plek nu, leider met 49.34 minuut over de tien omlopen. Alleen Bob Scholten uit Akersloot wist in de laatste tijdrit van 2020 zijn persoonlijk record op Sportcomplex de Cloppenburgh met een nieuwe mountainbike te verbeteren. Maar het meest opmerkelijk en veelbelovend was het optreden van de vijftienjarige Sem Beentjes uit Limmen. Al sinds de ontwikkeling van het parcours in Akersloot traint de jonge Sem daar en werkte zich op als een zeer gedreven ventje. Af en toe moest er nog even op de rem getrapt worden, maar hij ontwikkelt zich tot een talent waarmee zuinig omgegaan moet worden. Nu voor de eerste keer losgelaten op de gevestigde orde scoorde Sem Beentjes met bewondering van zijn medestrijders direct een fantastische derde plek met slechts vier seconden verlies op de leider in het snelheidsklassement.

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 50.20, 2. Lars Volkers (Schagen) 51.53, 3. Sem Beentjes (Limmen) 51.57, 4. Vincent Beentjes (Castricum) 52.52, 5. Wout Bakker (Heiloo) 54.24, 6. Bob Scholten (Akersloot) 55.39, 7. Guus de Neef (Uitgeest) 57.20, 8. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 59.20, 9. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 59.24, 10. Alex Hageman (Limmen) 59.29, 11. Vincent Tiebie (Akersloot) 60.35 en 12. Roel Pettenga (Akersloot) 61.16.

Meer berichten