Vincent Beentjes weerstaat weergoden
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Vincent Beentjes weerstaat weergoden

  Sport

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdagavond 3 december in Akersloot de snelste tijd gereden over de gebruikelijke tien omlopen op Sportcomplex de Cloppenburgh. Onder erbarmelijke weersomstandigheden, met kou, regen en harde wind, moesten de deelnemers een poging doen een acceptabele score te realiseren, waarvan al vooraf duidelijk was, dat hun positie in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement geen verandering zou kunnen ondergaan. 

Duidelijk was dat enkelen dit keer gekozen hadden voor een andere activiteit: thuisblijven. Deze lage bezetting doet niet af aan de prestatie en winst van Vincent Beentjes, die de strijd moest aangaan met onder andere man in opkomst Wout Bakker uit Heiloo. Bakker bleef de laatste weken in de schaduw van de toppers, maar snoepte daarbij wel iedere keer een paar seconden af van zijn beste tijd in het klassement, maar onder deze omstandigheden was daar nu geen beginnen aan. Wout Bakker moest nog diep gaan om Femke Mossinkoff uit Akersloot van het lijf te houden. Laatstgenoemde, bezig met de marathon in de schaatssport, maar door corona niet actief, moest zich het parcours na haar lange afwezigheid weer eigen zien te maken. Na afloop bleek dat de achter Wout Bakker op 30 seconden vertrokken Femke Mossinkoff, slechts twee seconden had moeten toegeven. Dit belooft wat voor de komende weken als de coronasituatie in de schaatswereld niet verandert en wanneer Femke Mossinkoff haar techniek kan weten aan te scherpen. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 53.27, 2. Wout Bakker (Heiloo) 55.12, 3. Bob Scholten (Akersloot) 58.21, 4. Ronald Mossinkoff (Akersloot) 63.06, 5. Alex Hageman (Limmen) 64.01. Uitslag vrouwen: 1. Femke Mossinkoff (Akersloot) 55.14.

Meer berichten