Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg laat met zich spelen, maar wint wel

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft toch nog verrassend de wekelijkse tijdrit in Akersloot op zijn naam weten te schrijven. Was het de laatste weken een beetje kommer en kwel, nu mochten de deelnemers niet mopperen over de weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh. 

Verrassend was de aanwezigheid weer na lange tijd van de leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement: Lars Volkers uit Schagen. Dave van Kuilenburg, meestal de winst bepalend bij absentie van Volkers zag hierin zijn kans schoon hem eens flink te gaan testen. Als leider in het klassement diende Volkers als eerste te vertrekken met op Corona afstand van dertig seconden de hongerige jongste Van Kuilenburg en vervolgens op die afstand de rest volgend. Meter voor meter wist Dave van Kuilenburg zijn prooi te besluipen. In theorie lijkt een gaatje van dertig seconden in een vloek en een zucht te overbruggen, maar met twee doorgewinterde kompanen, die door en door geslepen zijn in de indeling van hun race, bleek de praktijk anders uit te pakken. 

Beide renners maken ook nog deel uit van de trainingsgroep van Alwin Hes, vandaag als coach aanwezig, die hen van de kant stond te informeren en aan te moedigen. Met rondetijden van tussen de 5.03 en 5.11 minuten wist Lars Volkers zijn gretige belager te controleren en hem van zich af te houden. Een enkele hapering van Volkers zou de doodsteek kunnen worden en Van Kuilenburg de gelegenheid geven zich in zijn wiel te nestelen. Zover liet Volkers het niet komen door nog aan het einde een paar seconden van zijn ronde tijd af te kunnen halen, zodat de uitgebluste Dave van Kuilenburg net niet in staat was dat allerlaatste gaatje te dichten, maar zich daarmee toch een verdiende dagzege bezorgde. Het verschil tussen de nummers drie en vier, Vincent Beentjes uit Castricum en Walter van Kuilenburg (Amsterdam), werd met 1 seconde beslecht in het voordeel van eerstgenoemde. 

Ook dat alle deelnemers niet meer dan een uur nodig hadden de tien omlopen te ronden en dat daarvan nog eens een trio, Koen Könst uit Castricum, Guus de Neef (Uitgeest) en thuisrijder Vincent Tiebie, hun persoonlijk record wisten te verbeteren, was opmerkelijk.
Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.17, 2. Lars Volkers (Schagen) 51.35, 3. Vincent Beentjes (Castricum) 52.19, 4. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 52.20, 5. Wout Bakker (Heiloo) 52.47, 6. Koen Könst (Castricum) 54.29 (PR), 7. Peter Dekker (Egmond aan Zee) 55.14, 8. Guus de Neef (Uitgeest) 55.59 (PR), 9. Bob Scholten (Akersloot) 57.06, 10. Gerrit Jansen (Schagen) 57.35, 11. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) 58.47, 12. Vincent Tiebie (Akersloot) 59.00 (PR), 13. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 59.34 en 14. Koen Jansen (Schagen) 60.17.

Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 2 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 22 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34