Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg toont zich weer de sterkste

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft zijn succesreeks weer op weten te pakken door donderdagavond de tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh als winnaar af te sluiten. Na een aantal lekke banden in de afgelopen periode heeft hij het schoeisel van zijn fiets aangepast, zodat het probleem minder is. 

De belangstelling van bijna twintig deelnemers was goed te noemen en aan de eindtijden was ook te zien dat het niveau hoog lag aangezien deze niet ruim boven het uur kwamen, hoewel er geen wijziging kwam in de top van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. De omstandigheden waren niet super te noemen omdat er geen rondetijden van onder de vijf minuten werden gereden. Het starten om de 30 seconden in verband met de corona afstand blijft belangrijk voor de deelnemers, zodat de snelsten beginnen en vervolgens afbouwend. Voor het opmaken van de startlijst is het nodig dat de mannen/vrouwen ruim voor 20.00 uur aanwezig zijn en daar schort het bij een enkeling nog aan met daarnaast het vergeten van hun transponder. 

Ook de jury laat wel eens een steekje vallen, zoals het over het hoofd zien van Alwin Hes uit Bakkum, altijd een belangrijke podiumkandidaat. Bij het afroepen van de startlijst bleek Alwin Hes te ontbreken, zodat hij alsnog als laatste aan de reeks werd toegevoegd met alle gevolgen van dien. Ludiek was wel dat hij een rode lantaarndrager was, in een rittenkoers toegekend aan de laatste in het klassement. Hes had onder zijn zadel een rood licht zwabberen, lijkend op een groot hart, maar het had zomaar iets anders kunnen uitbeelden. Omdat Hes meestal goede benen heeft, werden de voor hem gestarte renners een mooie prooi. Toch waren het voor zijn slottijd obstakels, maar ondanks dat scoorde hij een derde podiumplek met een tijd van 52.16 minuut. 

De onderlinge verschillen in de top waren klein, waarbij opgemerkt dat de nummer 4 Wout Bakker uit Heiloo ruim binnen de minuut van winnaar Dave van Kuilenburg bleef.
Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.35, 2. Vincent Beentjes (Castricum) 52.05, 3. Alwin Hes (Bakkum) 52.16, 4. Wout Bakker (Heiloo) 52.23, 5. Ben Visser (Heerhugowaard) 54.54, 6. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 55.26, 7. Koen Könst (Castricum) 55.29, 8. Mark Zwart (Kalk) (Egmond aan Zee) 55.36, 9. Pleun Lodewijks (Akersloot) 55.46, 10. Guus de Neef (Uitgeest) 56.44, 11. Gerrit Jansen (Schagen) 56.49, 12. Bob Scholten (Akersloot) 57.17, 13. Jelte Buur (Akersloot) 57.45, 14. Koen Jansen (Schagen) 58.14, 15. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 59.15 en 16. Vincent Tiebie (Akersloot) 60.02.