Afbeelding
Foto: Michel Butter op Facebook

Afzwaaiende Butter: “Wil graag nog één afscheidswedstrijd lopen”

Sport Castricum

CASTRICUM - Michel Butter nam afgelopen september het besluit om te stoppen met topsport. De atleet uit Castricum had graag in januari afscheid willen nemen bij de Egmond Halve Marathon maar zag deze wedstrijd geannuleerd worden. Butter wil hoe dan ook nog tijdens een wedstrijd afscheid nemen.  

“Egmond is echt mijn thuiswedstrijd. Zeven kilometer van mijn huis is de start en de wedstrijd komt nagenoeg langs mijn huis”, vertelt een teleurgestelde Butter tegen NH Sport. “Het had het ideale en gewenste afscheidspodium geweest.”

Butter wil echter niet in stilte afscheid nemen. “Ik wil zeker nog ergens een afscheidswedstrijd lopen, maar voorlopig is die er gewoon niet. We moeten wachten tot het moment daar is dat alles weer kan. Daarna gaan we kijken wat de beste optie is”, aldus de 35-jarige Castricummer.

Butter ging ook in op zijn prestaties en hoogtepunten als langeafstandsloper. “Dat ik de marathon onder de 2 uur en 10 minuten heb gelopen was wel heel bijzonder”, aldus een trotse Butter. “En naast mijn meerdere Nederlandse titels vond ik ook mijn trainingsstages in Kenia heel bijzonder. Ik voel me vooral heel erg bevoorrecht dat ik als topsporter al die mooie momenten heb mogen meemaken.” 

Bron: NHnieuws