Dave van Kuilenburg trotseert regen en wind
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Dave van Kuilenburg trotseert regen en wind

  Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond 29 oktober weerstand en tegenstand geboden aan zijn tegenstanders, maar bovenal aan de erbarmelijke weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot en daarmee de tijdritwinst voor zich opgeëist.

Wel vaker valt er een buitje en staat er beetje wind, maar ditmaal was het toch extreem om een aanvaardbare tijd op de klokken te krijgen en daarbij een poging te doen de beste tijd te verbeteren of zelfs een plek te stijgen in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Voor de twee laatste opties was dus deze avond, gezien het weer, geen plaats, maar toonde wel het karakter van de aanwezigen door deze tijdrit van tien omlopen wel af te werken. De bezetting van het podium leek vooraf, mits pech, bekend, maar alleen nog de volgorde. Heel belangrijk voor het rijden van een tijdrit is de kunst een zo vlak mogelijk schema te hanteren; niet te snel starten zodat je jezelf opblaast, doch ook niet te traag, want die tijd maak je nooit meer goed. Niet iedereen is met die gave geboren, maar Dave van Kuilenburg 5.05/5.15 min, Walter van Kuilenburg 5.16/5.25 min en Bob Scholten 5.49/5.58 min blijken uit het goede hout gesneden te zijn met niet al te grote schommelingen met slechts een verval van tien seconden, ieder op zijn eigen niveau. 

Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee leek te gaan afstevenen, ook gezien zijn tijden van de afgelopen weken, op de laagste trede van het schavot, maar pech gooide roet in het eten. Nadat Boendermaker hierna, met permissie van de jury weer terug in koers, de kans kreeg zijn tien ronden te voltooien, begreep hij de alom in wielerland en ver daarbuiten bekende bel voor de laatste ronde niet, na daarvoor al les gehad te hebben in een band plakken en stapte in de verwachting dat hij daarmee klaar was af. Ook al had Ron Boendermaker zijn tien ronden wel volgereden, dan nog had Castricummer Koen Könst reglementair de derde positie in handen. Veel bewondering oogstte de jonge Akerslootse Lenneke Pettenga met haar optreden als enige vrouw en schudde een eerste ronde van 6.10 minuut uit haar mouw en raffelde de laatste omloop nog af in 6.04 minuut. 

Uitslag mannen: 1. Dave van Kuilenburg Heiloo 51.38 min; 2. Walter van Kuilenburg Amsterdam 53.40 min; 3. Koen Könst Castricum 57.26 min; 4. Bob Scholten Akersloot 59.12 min; 5. Ron Boendermaker Egmond aan Zee xx  Uitslag vrouwen: 1. Lenneke Pettenga Akersloot 62.44 min.

Meer berichten