Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Castricummer Teun Koopmeiners debuteert voor het Nederlands elftal

  Sport

CASTRICUM - Teun Koopmeiners heeft woensdagavond 7 oktober zijn debuut gemaakt voor Oranje. De oefenwedstrijd tegen Mexico eindigde in een 0-1 nederlaag. De 22-jarige Castricummer speelde de hele wedstrijd.   

Volgens bondscoach Frank de Boer heeft Koopmeiners een goede wedstrijd gespeeld. “Complimenten aan Teun. Ik had het gevoel dat hij er al jaren speelde eigenlijk. Natuurlijk heeft hij ook zijn foutjes gehad, maar hij kan terugkijken op een heel goed debuut”, zei de Boer tijdens de persconferentie na de wedstrijd. De aanvoerder van AZ was fel in de duels en wilde graag de bal hebben. Ondanks het resultaat kijkt de middenvelder zelf met een goed gevoel terug. “Ik probeerde mijn ding te doen, zoals ik dat bij AZ ook doe. Ik ben een speler die graag de bal opeist en daarom heb ik dat hier ook gedaan,” vertelde hij trots in een interview met de NOS. Owen Wijndal, de linksback van AZ, debuteerde ook die avond voor Oranje. De 20-jarige Zaandammer speelde een wat minder goede wedstrijd volgens Frank de Boer. 

Teun Koopmeiners is opgegroeid in Castricum en speelde in de jeugd bij Vitesse ’22. In 2009 maakte hij de overstap naar AZ en in 2017 debuteerde hij voor het eerste elftal van de Alkmaarders. Nu drie jaar later is de middenvelder dus beloond voor zijn goede spel in de Eredivisie. Koopmeiners heeft zichzelf ook in de kijkers gespeeld van Leeds United. De Premier League-club was dichtbij een transfer voor de Noord-Hollander, maar een uiteindelijke deal bleef uit. 

Oranje speelt zondag 11 oktober om 18.00 uur tegen Bosnië en Herzegovina en woensdag 14 oktober tegen Italië om 20.45 uur. Beide wedstrijden voor de UEFA Nations League.

Tekst: Joep Kok

Meer berichten