Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Vincent Beentjes snelste tijdrijder van de dag

  Sport

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdagavond 24 september de snelste tijd gerealiseerd tijdens de wekelijkse strijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de rangschikking in het Stichting Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement en de dagwinst. 

Dave van Kuilenburg uit Heiloo was vorige week met een lekke band halfkoers de pechvogel, hoewel hij de koers na een aantal pompbeurten wel kon afmaken. Ditmaal had dezelfde vogel weer de pik op Van Kuilenburg, maar nu al na twee omlopen waarin hij met rondetijden van onder de vijf minuten, respectievelijk 4.56 en 4.58 minuten optimaal wist te openen. Normaliter zou Van Kuilenburg op een winst gaan afstevenen. Hetzelfde probleem als vorige week dwong hem definitief naar de kant, nadat het pompen deze keer geen soelaas bood.

Het werd een spannende tweestrijd tussen de Derpbikers Alwin Hes uit Bakkum en Vincent Beentjes uit Castricum. Zelfs Wout Bakker had aan dit gevecht mee kunnen doen, mits hij niet halfkoers een boom tegengekomen was, die hem de weg versperde, ondanks dat al meerdere keren duidelijk was geworden dat bomen niet kunnen lopen in Akersloot. Met tijden van om en nabij de 5.15 minuten hielden de twee kemphanen elkaar in evenwicht en gaven geen meter cadeau. 

Alwin startte voor Vincent, bleef gelijk tot dat laatstgenoemde er een trap bij deed en vervolgens bloed rook en de Mylaps tijdregistratie daarna steeds een voordeel liet zien voor Beentjes van enkele seconden per ronde. De ontvangen vleugeltjes voor Beentjes gaven Alwin Hes geen schijn van kans de oprukkende engel te stuiten. Het enige weerwoord van Alwin Hes, met toch een mooie tweede plek, was: het te kort voor de start te hebben genoten van zijn warme maaltijd. 

Peter Dekker uit Egmond aan Zee (53.40 min.) en Gerrit Jansen uit Schagen (57.13 min.) verbeterden ondanks het weer hun persoonlijke records. Hun oude beste tijden waren respectievelijk 55.03 en 58.24 min. De overige deelnemers scoorden tot mindere tijden van iets onder tot boven de minuut van hun persoonlijk record. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes Castricum 52.29 min  2. Alwin Hes Bakkum 52.46 min 3. Wout Bakker Heiloo 53.21 min 4. Peter Dekker Egmond aan Zee 53.40 min 5. Gerrit Jansen Schagen 57.13 min 6. Bob Scholten Akersloot 57.45 min 7. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 58.19 min 8. Vincent Tiebie Akersloot 1.01.10 min 9. Piet Veldt Akersloot 1.05.41 min.

Meer berichten