Logo uitkijkpost.nl

Foto: Pixabay

Akersloot

Eerste elektronische winst voor Yanne Dorenbos

  Sport

AKERSLOOT - Yanne Dorenbos uit Castricum heeft donderdagavond de eer gekregen de eerste te worden in de wekelijkse tijdrit in Akersloot, waarbij met het aan te schaffen Mylaps tijdregistratie systeem werd getest en gereden. 

Ondanks dat de klimatologische omstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh niet ideaal waren voor een verbetering van persoonlijke records in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement rolden er toch nog redelijke tijden uit de bus. Was vorige week slechts een drietal voorzien van het technische snufje, nu reed de complete groep er mee. Uitgerust met de enkelband leek het een tweestrijd te gaan worden tussen Dave van Kuilenburg uit Heiloo en de runner up Yanne Dorenbos (Castricum). Tot het moment van lek rijden door Van Kuilenburg was er niets zeker en kon het nog twee kanten opgaan. Na twee keer  een zo snel mogelijke Verstappen pitstop om het lek in zijn tubeless band te dichten, was een kans op een ereplaats verkeken. 

Het leverde van Kuilenburg uiteindelijk door zijn doorzettingsvermogen een plaats bij de eerste vijf op. De eindzege werd zodoende een duidelijke prooi voor de man uit Castricum, Yanne Dorenbos, met 51.42 minuten. Voor de plekken 2 tot en met 4 waren Alkmaarder Ferry Karssen, Wout Bakker uit Heiloo en eveneens Alkmaarder Maurice Monch in de markt. Monch was na een afwezigheid van ruim twee jaar in Akersloot, maar pakte direct een mooie verdienstelijke tweede plek met 53.03 minuten. Hij was daarmee vijf seconden rapper dan Wout Bakker, waardoor voor Ferry Karssen een vierde eindstek restte voor Dave van Kuilenburg, die zoals hiervoor geschetst, met pech had af te rekenen. 

Uitslag: 1. Yanne Dorenbos (Castricum) 51.42, 2. Maurice Monch (Alkmaar) 53.03, 3. Wout Bakker (Heiloo) 53.08, 4. Ferry Karssen (Alkmaar) 53.48, 5. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 54.58, 6. Gerrit Jansen (Schagen) 56.16, 7. Bob Scholten (Akersloot) 57.32, 8. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 57.33, 9. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 58.00 en 10. Vincent Tiebie (Akersloot) 59.41.

Meer berichten