Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Dave van Kuilenburg troeft weer iedereen af

  Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo, de winnaar van vorige week, heeft andermaal de klok het snelst doen stil staan tijdens de wekelijkse donderdagavond tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot. 

Daar het de afgelopen weken opboksen was tegen de verzengende hitte, was het nu af te rekenen met slagregens en rukwinden. Het was daarom niet te verwachten dat het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement schrikbarend door elkaar geschud zou gaan worden. Op basis van het klassement was Dave van Kuilenburg de aangewezen man die de rit tegen de chrono moest aanvangen met op de gebruikelijke afstand van 30 seconden Harm Bouma uit Castricum en vervolgens Walter van Kuilenburg uit Amsterdam. De broers Van Kuilenburg stonden als de trotse bezitters van een splinter nieuwe Koga met vaste vork vol vertrouwen aan de start. 

Door een zware blok training in Schoorl de avond tevoren, door de trainingsgroep van Alwin Hes, was er bij sommigen het beste af. Zelfs de nieuwe mountainbike van Daves oudere broer Walter kon daar niets aan veranderen. Al bij de eerste passage werd duidelijk dat Walter dan ook danig geleden had van voorgaande. Daar boven op kreeg Van Kuilenburg senior ook nog te maken met een lekke band, wat naar zijn zeggen gelukkig een einde maakte aan zijn lijdensweg. 

De grootste tegenstand kwam uiteindelijk van de kant van Harm Bouma, die bij de eerste doorkomst start/finish gelijk opging met de jongste Van Kuilenburg. Ook de tweede en derde tussentijd lieten een gelijk spel zien. Echter, in de volgende ronde sloeg de treurnis toe door een valpartij, die Douma, ondanks zijn snelle herpak, toch een dikke 30 seconden kostte. Vervolgens wist Harm Bouma verdere schade te voorkomen door bijna gelijke rondetijden als Dave van Kuilenburg te scoren, hetgeen hem een verdiende tweede plaats opleverde in 52.39 minuten, ruim binnen de minuut van de winnaar. Peter Dekker uit Egmond aan Zee, na een paar jaar weer eens actief op dit parcours, moest de strijd aangaan met de 30 seconden voor hem vertrokken Wout Bakker uit Heiloo en wist daar 6 seconden van af te snoepen, hetgeen Dekker een derde plek opleverde. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.48, 2. Harm Bouma (Castricum) 52.39, 3. Peter Dekker (Egmond aan Zee) 55.03, 4. Wout Bakker (Heiloo) 55.09 en 5. Koen Könst (Castricum) 56.45.

Meer berichten