Afbeelding
Foto: Pixabay

Lars Volkers doorstaat warmte het best

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen heeft donderdagavond 6 augustus op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot wederom de snelste tijd gereden in de wekelijkse meeting om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement over de tien volle ronden. 

Dat het steeds moeilijker wordt om het bestaande record van Lars Volkers met een tijd van 49.34 minuten te verbeteren zal niemand verwonderen. De persoonlijke records worden, wanneer de omstandigheden zich positief gedragen, af en toe scherper gesteld, ook afhankelijk van de vorm van de dag. Deze avond zou een topavond kunnen gaan worden, maar de warmte was voor menigeen de spelbreker. Toch waren de beide Castricummers Vincent Beentjes en Yanne Dorenbos degenen die deze warmte goed konden verteren om zo hun persoonlijke records naar beneden bij te stellen op respectievelijk 51.19 min en 53.42 min. Beentjes die daarmee als tweede eindigde, bleef toch bijna 50 seconden verwijderd van de ditmaal winnende tijd van 50.23 min gereden door Lars Volkers, die zelf ook dat zelfde gat moest laten met zijn beste tijd van 49.34 min. 

Een apart verhaal leverde de deelname op van Mark Zwart uit Egmond aan Zee. Zwart diende volgens het snelheidsklassement te starten als zesde in de reeks, hetgeen ook gebeurde. Eenmaal vertrokken kwam hij weer terug wegens een of ander technisch gebrek. Omdat de startprocedure nog in volle gang was, mocht Zwart, na het euvel verholpen te hebben, van de jury als laatste alsnog vertrekken. Na een gedegen tijdrit en met het luiden van de bel nog een omloop te gaan kwam Zwart in volle snelheid door. Doordat Mark Zwart als laatste van start was gegaan en anderen al aan het finishen waren na tien ronden, kregen zij daarbij een dorstlessende versnapering aangeboden. 

In zijn laatste doorkomst was Zwart in staat geweest zo’n verfrissing met een graaiende beweging binnen te halen. Enkele ogenblikken later kwam Zwart, evenals bij zijn start, terug in de overtuiging dat ook hij klaar was. Wellicht liet hij zich overmannen door de lust naar drank, in plaats zich geconcentreerd te hebben op het luiden van de bel. Normaal, bij het berekenen van zijn tussentijden, had Zwart een zevende eindtijd gescoord met minder dan 55 minuten. Helaas kon deze niet in de uitslag worden opgenomen. 

Uitslag: 1. Lars Volkers (Schagen) 50.23 min., 2. Vincent Beentjes (Castricum) 51.19 min., 3. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 52.54 min., 4. Walter van Kuilenburg (Amsterdam), 5. Yanne Dorenbos (Castricum) 53.42 min., 6. Wout Bakker (Heiloo), 7. Hattrick Put (Egmond-Binnen) 57.34 min., 8. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 58.33 min., 9. Jelte Buur (Akersloot) 58.49 min. en 10. Bob Scholten (Akersloot) 60.21 min.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 18 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01