Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Lars Volkers doorstaat warmte het best

  Sport

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen heeft donderdagavond 6 augustus op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot wederom de snelste tijd gereden in de wekelijkse meeting om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement over de tien volle ronden. 

Dat het steeds moeilijker wordt om het bestaande record van Lars Volkers met een tijd van 49.34 minuten te verbeteren zal niemand verwonderen. De persoonlijke records worden, wanneer de omstandigheden zich positief gedragen, af en toe scherper gesteld, ook afhankelijk van de vorm van de dag. Deze avond zou een topavond kunnen gaan worden, maar de warmte was voor menigeen de spelbreker. Toch waren de beide Castricummers Vincent Beentjes en Yanne Dorenbos degenen die deze warmte goed konden verteren om zo hun persoonlijke records naar beneden bij te stellen op respectievelijk 51.19 min en 53.42 min. Beentjes die daarmee als tweede eindigde, bleef toch bijna 50 seconden verwijderd van de ditmaal winnende tijd van 50.23 min gereden door Lars Volkers, die zelf ook dat zelfde gat moest laten met zijn beste tijd van 49.34 min. 

Een apart verhaal leverde de deelname op van Mark Zwart uit Egmond aan Zee. Zwart diende volgens het snelheidsklassement te starten als zesde in de reeks, hetgeen ook gebeurde. Eenmaal vertrokken kwam hij weer terug wegens een of ander technisch gebrek. Omdat de startprocedure nog in volle gang was, mocht Zwart, na het euvel verholpen te hebben, van de jury als laatste alsnog vertrekken. Na een gedegen tijdrit en met het luiden van de bel nog een omloop te gaan kwam Zwart in volle snelheid door. Doordat Mark Zwart als laatste van start was gegaan en anderen al aan het finishen waren na tien ronden, kregen zij daarbij een dorstlessende versnapering aangeboden. 

In zijn laatste doorkomst was Zwart in staat geweest zo’n verfrissing met een graaiende beweging binnen te halen. Enkele ogenblikken later kwam Zwart, evenals bij zijn start, terug in de overtuiging dat ook hij klaar was. Wellicht liet hij zich overmannen door de lust naar drank, in plaats zich geconcentreerd te hebben op het luiden van de bel. Normaal, bij het berekenen van zijn tussentijden, had Zwart een zevende eindtijd gescoord met minder dan 55 minuten. Helaas kon deze niet in de uitslag worden opgenomen. 

Uitslag: 1. Lars Volkers (Schagen) 50.23 min., 2. Vincent Beentjes (Castricum) 51.19 min., 3. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 52.54 min., 4. Walter van Kuilenburg (Amsterdam), 5. Yanne Dorenbos (Castricum) 53.42 min., 6. Wout Bakker (Heiloo), 7. Hattrick Put (Egmond-Binnen) 57.34 min., 8. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 58.33 min., 9. Jelte Buur (Akersloot) 58.49 min. en 10. Bob Scholten (Akersloot) 60.21 min.

Meer berichten