Lars Volkers met kop en schouders bovenaan
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Lars Volkers met kop en schouders bovenaan

  Sport

AKERSLOOT - Lars Volkers uit Schagen, die zich de laatste weken ontpopt als specialist in tijdrijden op het snelle en technische mountainbikeparcours op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot, heeft andermaal als snelste de 10 omlopen tellende race tegen de klok afgeraffeld. Dit in een veld waarvan de meesten toch een aardig houtje kunnen fietsen. 

Vorige week werd al gesproken over de mogelijkheid, met toen een tijd van 51.22 min voor Volkers, dat de 50-minutengrens in de toekomst geslecht zou kunnen gaan worden, maar dat het gat naar die 50 minuten toch nog wel aanzienlijk is. Een verschil van bijna 1 ½ minuut rijd je niet zomaar dicht over die 10 ronden, dus het zal nog wel utopisch en een brug te ver zijn. Maar nu blijkt dat Lars Volkers na een week in staat is om van zijn persoonlijke tijd nog 58 seconden af te snoepen. Hieruit kan de conclusie getrokken worden, dat als zijn progressie zich doorzet, het in de toekomst verwachte moment wel heel dicht in het verschiet kan liggen. 

Harm Bouma uit Castricum, een opkomende ster aan het firmament, wist ook het oude record van Volkers, met 1 seconde te verbeteren. De nummers 3 t/m 5, respectievelijk Dave van Kuilenburg (Heiloo), Heli Koopman (Egmond Binnen) en Alwin Hes uit Bakkum, figureerden binnen 30 seconden van elkaar en gaven elkaar geen rust. 

De komende weken, tijdens de vakantieperiode waarin de ontmoetingen gewoon doorgang vinden, kan het zijn dat het 'snelste tijden Kids and Parents Bikeschool-klassement' een wijziging ondergaat. En wel door de rijders met fysieke beroepen die door de vakantie meer lichamelijke rust krijgen en daardoor mogelijk tot iets meer in staat zijn. Ook de deelname van de eerste vrouw, Talitha Pieneman uit Schagen, was een verfrissing in een veld van louter mannen en toont aan dat zij ook hun mannetje kunnen staan in deze discipline van tijdrijden op de mountainbike. 

Uitslag
Vrouwen: 1. Talitha Pieneman 70.25 min. Mannen: 1. Lars Volkers 50.24 min 2. Harm Bouma Castricum 51.21 min 3. Dave van Kuilenburg Heiloo 52.14 min 4. Heli Koopman Egmond Binnen 52.20 min 5. Alwin Hes Bakkum 52.44 6. Vincent Beentjes Castricum 53.33 min 7. Walter van Kuilenburg Amsterdam 55.15 min 8. Sjaak Fatels Akersloot 57.18 min 9. Pleun Lodewijks Akersloot 57.30 min 10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 59.38.

Meer berichten