Logo uitkijkpost.nl
Foto:
Castricum

AVC sponsorrun voor KiKa groot succes

  Sport

CASTRICUM - Op het middenveld hadden de pupillentrainers zaterdag 27 juni een uitdagend parcours uitgezet met hekjes, fietsbanden, horden, hekjes, de springplank en nog veel meer obstakels. 

Na een korte warming-up, een een testronde met trainer Hanke voorop, mochten de pupillen in tien minuten tijd proberen zoveel mogelijk rondjes af te leggen. Over de hekjes, onder de horden door, iedereen deed enorm zijn best, enthousiast aangemoedigd door trainer Sten via de speaker. En natuurlijk met support van de andere trainers en pupillen. Dit was niet zomaar een pupillentraining, maar een heuse Sponsorrun, met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Kika.

Dex Zonneveld - pupil B bij AV Castricum - zou op 21 juni namelijk meedoen aan de Run for Kika in Alkmaar. In de toeloop naar dit evenement had Dex hard getraind om zo sterk mogelijk aan de start van de 5 km te verschijnen.

Het zusje van Dex, Nina, levert al 2 jaar een strijd tegen een hersentumor. Helaas zal de tumor niet weggaan, en zal Nina behandeld moeten worden met chemotherapie en operaties tot zeker haar puberteit. Daarna hopen de artsen dat de tumor andere eigenschappen aanneemt zodat Nina er oud mee kan worden. Hoe de toekomst er voor Nina - en voor Dex en zijn broertje en ouders - eruit ziet, wordt mede bepaald door Kika gefinancierd onderzoek. 

De pupillentrainers hadden de Run for Kika al lange tijd rood omcirkeld om erbij te zijn, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. En zo werd het plan van de pupillentrainers geboren om dan onze eigen AVC Sponsorrun voor KiKa te organiseren.

Blij verrast was het gezin met de opbrengst van de Sponsorrun: een fantastisch bedrag van maar liefst € 1852,50. 

Bron en foto: AV Castricum

Meer berichten