Logo uitkijkpost.nl
Foto:
Castricum

AVC Pupillen in actie voor KiKa

  Sport

CASTRICUM - Op 21 juni zou een van de AVC jeugdleden, Dex Zonneveld, meedoen aan de Run for KiKa in Alkmaar. In de toeloop naar dit evenement had Dex hard getraind om zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen.

Het zusje van Dex, Nina, levert al twee jaar een strijd tegen een hersentumor. Helaas zal de tumor niet weggaan en zal Nina behandeld moeten worden met chemotherapie en operaties tot zeker haar puberteit. Daarna hopen de artsen dat de tumor andere eigenschappen aanneemt zodat Nina er oud mee kan worden. Hoe de toekomst er voor Nina - en voor Dex en zijn broertje en ouders - eruit ziet, wordt mede bepaald door KiKa gefinancierd onderzoek. 

De trainers van Dex hadden de Run for KiKa al lange tijd rood omcirkeld om erbij te zijn, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Op zaterdag 27 juni organiseren de pupillentrainers een onderlinge sponsorloop tijdens de normale trainingsuren van AVC met maar één doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor KiKa! 

De sponsorloop zal bestaan uit een hele grote ronde met stoere obstakels die de pupillen meerdere keren mogen/kunnen afleggen. De verschillende leeftijdscategorieën lopen om beurten over het parcours, aangemoedigd door de andere pupillenleden. Door de huidige regelgeving mag er helaas geen publiek op de baan ontvangen worden, hierdoor kan er ook niet contant gedoneerd worden of gewerkt worden met een stempelkaart.
Doneren mag via: https://www.actievoorkika.nl/sponsorrun-av-castricum 

Meer over Nina is te lezen op haar blog: https://nina.zonneveld.org/ 

Bron en foto: AVCastricum.nl

Meer berichten