Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Lars Volkers laat een scherpe tijd afdrukken

  Sport

AKERSLOOT -  Lars Volkers uit Schagen wist donderdag 18 juni het snelst het technische mountainbike parcours in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh af te leggen. Hij wist hiermee de eerste plaats in het snelheidsklassement van Kids and Parents Bikeschool duidelijk nog scherper te zetten. 

Stond zijn persoonlijk record vooraf op 53.51 en de te kloppen tijd van de winnaar vorige week Vincent Beentjes met 53.24, nu liet Volkers met een tijd van 51.22 de chronometer stilstaan. Naar deze tijden kijkend, kan de verwachting gewekt worden, dat de 50 minuten grens geslecht kan gaan worden. Maar wanneer en door wie? De omstandigheden waren ditmaal ideaal: niet te warm, weinig wind en de condities van het parcours waren zo als altijd goed. 

Vincent Beentjes had de eer als eerste te mogen vertrekken vanwege zijn tot dus ver snelste tijd geklokt over de tien omlopen met achtereenvolgens om de 30 seconden Dave van Kuilenburg, latere winnaar Lars Volkers, Heli Koopman, Mark Zwart (Kalk) gevolgd door de rest. Door deze startvolgorde van snelste naar langzamer voorkom je dat de renners last van elkaar krijgen en zodoende ontstaat er onderling een spannende strijd, omdat je toch tijdens de tijdrit zelf kan waarnemen of je iets wint of verliest van de tegenstander voor en achter je. 

Uiteindelijk wist Dave van Kuilenburg de als eerst gestarte Vincent Beentjes te passeren om vervolgens even later door Lars Volkers ingehaald te worden, hetgeen hem een spectaculaire eindtijd opleverde van 51.22, waarmee hij direct de top innam van het snelheidsklassement. 

Uitslag: 1. Lars Volkers (Schagen) 51.22, 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.56, 3. Harm Bouma (Castricum) 52.26, 4. Heli Koopman (Egmond Binnen) 53.03, 5. Vincent Beentjes (Castricum) 53.10, 6. Frank Roling (Castricum) 54.33, 7. Mark Zwart (Egmond aan Zee) 54.45, 8. Walter van Kuilenburg (Heiloo) 55.36, 9. Wout Bakker (Heiloo) 55.38 en 10. Bob Scholten (Akersloot) 57.46.

Meer berichten