Logo uitkijkpost.nl
Vincent Beentjes uit Castricum
Vincent Beentjes uit Castricum (Foto: aangeleverd)
Akersloot

Podium vol met Derpbikers

  Sport

AKERSLOOT - Het podium na afloop van de wekelijkse donderdagavond tijdrit, georganiseerd door Kids and Parents Bikeschool (KPB), was donderdag 11 juni volledig gevuld met mannen van de mountainbikegroep 'de Derpbikers'. 

Zelfs tot en met het ingaan van de laatste omloop op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot, was de volgorde in de uitslag van de drie allersnelsten, Alwin Hes (Bakkum), Vincent Beentjes uit Castricum en de winnaar van vorige week Dave van Kuilenburg uit Heiloo, niet duidelijk. De startvolgorde in de strijd over 10 omlopen wordt door de jury altijd vastgesteld aan de hand van de vorige gereden tijden. Dit had tot gevolg dat de laatste winnaar, Dave van Kuilenburg, als eerste diende te vertrekken met vervolgens, met 30 seconden tussen iedere vertrekkende renner (door de jury bepaald), Alwin Hes, Vincent Beentjes en de rest van de deelnemers. 

Normaal gesproken zou men zeggen dat een gaatje van 30 seconden in een vloek en een zucht te overbruggen moet zijn, maar als het niveau van de coureurs niet veel voor elkaar onderdoet, dan kan het heel spannend blijven. Dit blijkt wel uit het resultaat van deze tijdrit, waar de eerste 3 gestarten de omgekeerde uitslag op papier wisten te krijgen met minimale verschillen. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes Castricum 53.24 min. 2. Alwin Hes Bakkum 53.33 min. 3. Dave van Kuilenburg Heiloo 53.35 min. 4. Pleun Lodewijks Akersloot 55.05 min. 5. Heli Koopman Egmond Binnen 55.45 min. 6. Wout Bakker Heiloo 56.32 min. 7. Mark Zwart Egmond aan Zee 57.10 min. 8. Walter van Kuilenburg Heiloo 57.47 min. 9. Bob Scholten Akersloot 59.35 min. 10 Vincent Tiebie Akersloot 1.06.54 min.

Meer berichten