Afbeelding
Foto: aangeleverd

Atlete de Witte vreest voor lockdown en zoekt naar loopband

Sport Castricum

Castricum - Niet kunnen trainen voor de Olympische Spelen door een eventuele lockdown; het is een scenario waar Lisanne de Witte niet graag aan denkt, maar wel rekening mee moet houden. De atlete uit Castricum weet zich op dit moment nog te redden in de duinen en op de trappen, maar is voor het - voor haar - meest slechte scenario op zoek naar een loopband waardoor ze fit kan blijven, zo is te lezen bij mediapartner NH Nieuws 

"Tot nu toe gaat het nog goed en ik ben in ieder geval blij dat we op dit moment nog naar buiten mogen", zegt de Noord-Hollandse in gesprek met NH Sport. "Vooral mentaal was de afgelopen week zwaar voor me, omdat je hele jaarplanning door de war gaat. Ik kan nog enigszins goed trainen, al is het natuurlijk wel anders dan normaal en we moeten creatief zijn. Naast het feit dat ik nu niet op de baan en in de krachtcentra mag komen, wat natuurlijk wel een groot verschil is, is er nog niet héél veel veranderd."

Lockdown
Grote veranderingen volgen er wel bij een lockdown, dat door verschillende Europese landen al is ingevoerd en waar ook in Nederland al veel over wordt gepraat. "En daar ben ik eigenlijk wel een beetje bang voor", zegt de Witte, die al geplaatst is voor de Olympische Spelen en daarvoor fit moet blijven. "In dat geval kan ik niet hardlopen en dat zou het allergrootste probleem zijn. Zolang ik buiten kan blijven lopen - in de duinen, op de weg, trappen omhoog rennen - dan kan je nog wel wat doen. Maar als dat niet meer kan, dan is het wel een probleem."

Om die reden hoopt de Witte dat er iemand is die haar voor even uit de brand kan helpen. "Met een loopband kan ik in ieder geval mijn tempo blijven lopen. Stel dat wij drie weken niet ons huis uit mogen, dan worden de Spelen wel een probleem. De beste loopbanden zijn erg duur om zo maar even aan te schaffen. Daarnaast weet ik niet of ze überhaupt nog geleverd kunnen worden als het land komend weekend op slot gaat.."

Sportscholen
Een sportschool misschien? "Ik hoop dat zij er eentje kunnen missen aangezien ook de sportscholen op dit moment niet open mogen. Op het moment dat de sportscholen weer open gaan, dan breng ik hem direct weer terug. Dat betekent namelijk dat ik ook weer de sportschool in kan!"

Tot het moment dat de Witte nog naar buiten mag, kan ze in elk geval - hoewel op aangepaste wijze - door blijven trainen. "We proberen gewoon heel erg creatief te zijn. We zijn bijvoorbeeld veel in de duinen. Ik heb er ook voor gezorgd dat ik allemaal spullen in mijn tuin heb zodat ik ook aan krachttraining kan doen. De Spelen gaan voorlopig door en we doen er alles aan om race-ready te zijn als de wedstrijden weer beginnen."

Diamond League
Vooralsnog staan de eerste wedstrijden pas eind juni weer op het programma. "Ik heb het geluk dat ik al geplaatst ben voor de Spelen, want dan hoef ik me niet druk te maken over de kwalificatiewedstrijden die worden afgelast", gaat de Castricumse verder. "Mijn drieweekse trainingsstage in Florida gaat niet door, dus de jaarplanning komt daardoor wel in de war. Ook de eerste Diamond League-wedsrijden die in mijn agenda stonden zijn geannuleerd. Het is afwachten, maar ik hoop dat we eind juni weer wedstrijden kunnen lopen. Op die manier hoop ik klaar te zijn voor de Spelen en te kunnen pieken in Tokio."

Als er iemand is die Lisanne de Witte kan helpen door een loopband uit te lenen, kan hij/zij contact met de atlete opnemen via haar Twitter- of Instagram-account: @lisannedewitte.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 9 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25