Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Wout Bakker pakt drie op een rij

  Sport

Akersloot - Wout Bakker uit Heiloo heeft weer de bloemen mee naar huis genomen door de winst te veroveren in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. 

De succesvolle Wout Bakker stond vol zelfvertrouwen aan de start op Sportcomplex de Cloppenburgh. Dat ook niemand in zijn buurt kon blijven of zelfs komen werd al snel duidelijk. Alleen Pleun Lodewijks uit Akersloot voelde zich geroepen om het Bakker zo mogelijk moeilijk te kunnen gaan maken. Maar Wout Bakker was al gevlogen. Nadat Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef halfkoers de pijp aan Maarten gaf, moest het duo Vincent Tiebie/Bob Scholten, beiden uit Akersloot, uit gaan maken wie nummer drie en vier zouden worden. Vlak voor het ingaan van de laatste omloop, met het luiden van de bel voor leider Wout Bakker, reden Vincent Tiebie en Bob Scholten nog vlak voor latere winnaar Bakker, die hen vervolgens voorbij reed. Het gevolg hiervan was dat bij de laatste doorkomst Bakker afgevlagd werd als winnaar en het duo Tiebie/Scholten geen bel meer kreeg, maar ook klaar was, net als iedereen daarna. De gemoederen konden na de uitleg van de jury worden gesust. 

Uitslag: 1. Wout Bakker (Heiloo 2), Pleun Lodewijks (Akersloot 3), Bob Scholten (Akersloot), 4. Vincent Tiebie (Akersloot) en 5. Jelte Buur (Akersloot).

Meer berichten