Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Wout Bakker flikt iedereen een kunstje

  Sport

AKERSLOOT - Wout Bakker uit Heiloo is donderdagavond in Akersloot de winnaar geworden van de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Het werd al snel duidelijk dat er deze avond geen maat stond op het optreden van de jonge Bakker, maar dat er voor spanning niet naar de leider gekeken moest worden, maar naar het verloop achter hem. Vooral het allereerste optreden van Harm Bouma uit Castricum scoorde hoge kijkcijfers. Onbekend met het snelle en technische parcours stond Bouma aan de start en zocht een positie in de achterhoede om na het vertrek een plekje te zoeken in het wiel van iemand wel bekend met de routing. Na een aantal omlopen koos Bouma zijn eigen weg en zocht de aanval.

Na achtereenvolgens Ton Wiering te hebben bedankt voor het voorrijden en even later ook Vincent Tiebie uit Akersloot tot de orde te hebben geroepen, was het nog niet gedaan met de dadendrang van de Castricummer. Ook Bob Scholten moest accepteren dat Bouma te sterk voor hem was. Hoewel het de nodige moeite kostte, slaagde Bouma er in om ook Henk Jan Verdonk achter hem te laten. Hij reed daarna onbedreigd achter de niet meer te pakken winnaar Wout Bakker naar een mooie en verdiende tweede plaats.

Uitslag: 1. Wout Bakker (Heiloo), 2. Harm Bouma (Castricum), 3. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 4. Vincent Tiebie (Akersloot) en  5. Bob Scholten (Akersloot).

Meer berichten