Het team van AJAX JO12/JO13
Het team van AJAX JO12/JO13 Foto: Rick Lamberts

Old Alkmaar Boardingtoernooi 2020 opnieuw een groot succes

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vrijdagavond 10 januari is de dertiende editie van het Old Alkmaar Boardingtoernooi in sporthal De Lelie in Akersloot van start gegaan met een kwalificatietoernooi voor de JO13 teams uit de omgeving van Akersloot. Na de poulewedstrijden en na de kruisfinales werd er in de finale door FC Uitgeest JO13 en AFC'34 JO13 gestreden om het felbegeerde ticket voor deelname aan het toernooi op de zondag. Dit ticket ging naar AFC'34 JO13, zij wonnen de finale vrij gemakkelijk met maar liefst 7-1.

Op zaterdagochtend 11 januari werd gestart met de JO9 poule. Hier ging de finale tussen FC Uitgeest JO9 en HSV JO9. Deze keer een super spannende finale waarin HSV aan het langste eind trok en won met 2-1. Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na de poule wedstrijden ging de finale tussen Foresters JO10 en Meervogels JO11. Een sensationele finale die in de allerlaatste vijf seconden door Meervogels werd gewonnen (4-3). Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse. Dit jaar ook met één team van AZ JO11. Hier ging de finale tussen AZ JO11 en AFC'34 JO11. AZ wist deze spannende finalewedstrijd met 2-0 te winnen.

Zondag 12 januari stond het Old Alkmaar Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar ook weer de jeugdteams van AZ, AJAX, FC Volendam, PSV, FC Utrecht en nieuwkomer Feyenoord (allen onder 12). Zij namen het op tegen de teams van Meervogels'31 en AFC'34 (allen JO13). Al deze talenten hebben een wervelende voetbalshow laten zien van hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de finale tussen Ajax en FC Utrecht. De zinderende finale eindigde in een 1-1 gelijkspel. In de bepalende penaltyserie won Ajax met 3-2 en hiermee werden zij winnaar van het Old Alkmaar Boardingtoernooi 2020.

De organisatie van het toernooi kan terugkijken op een uitstekend en sportief verlopen toernooi. Er zijn veel en leuke foto's gemaakt. Zie www.boardingtoernooi.com

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01