Logo uitkijkpost.nl
Janna, Tessa en Anna na hun succesvolle wedstrijd.
Janna, Tessa en Anna na hun succesvolle wedstrijd. (Foto: aangeleverd)

Succesvol eerste weekend voor DOS turnsters

  Sport

CASTRICUM - In het weekend van 23 en 24 november werden de eerste voorwedstrijden van Rayon Kennemerland geturnd. De zaterdag begon met turnster in de categorie pre-instap D2. Eef Dijkhuizen, Maud Marquilhas en Jill de Ruijter deden ontzettend hun best en dat werd voor Eef met een gouden medaille beloond. In de tweede wedstrijd was de beurt aan Kim Zentveld, Elise Geurtsen, Isabel Stein en Fleur Denneman (instap D2) en Michelle Grogniet (junior divisie 5).

Voor deze turnsters was het deelnemersveld helaas net te sterk was om een medaille te behalen.

Tijdens de derde wedstrijd mochten de pupillen 2 D1, Lola Lauritsen en Tessa Schermer, en senioren 5e divisie, Anna van Egmond en Janna Louwen, hun oefeningen laten zien. Dit leverde Janna een gouden medaille op en Tessa ging naar huis met het zilver om haar nek. Ze sloten de zaterdag af met de senioren 4e divisie. Imke Lute en Stijne de Winter zaten in een heel sterk deelnemersveld. Voor Imke is de kop bij de senioren eraf en Stijne mocht het brons voor haar vierde plek mee nemen.

Zondag begon de dag vroeg voor Fien Boogaard, Feline van Graas, Eva Agterberg (pupil 1 D2), Quinty Brand, Sophie Denneman, Anna Borst en Jet Dreijer (Junior divisie 4). Een wedstrijd met veel goede turnsters die allemaal streden om podiumplaatsen. Uiteindelijk stonden Jet en Sophie samen op het podium met een 4e en 5e plaats. Ook Fien en Eva staan samen op het erepodium, met brons voor een 3e en 4e plek. De dag gaat verder voor de Jeugd 1 D1 en Pupil D2. Roos Grimminck, Eline Korthouwer, Féline Denneman en Ilse Straver lieten hun beste oefeningen zien en dit leverde Féline het zilver en Eline goud op.

De zussen Spil sloten dit weekend af. Sanne (jeugd 1 D2) turnde een knappe wedstrijd, maar had helaas pech op sprong. Iris (instap D1) turnde een hele goede wedstrijd en mocht de gouden plak om haar nek hangen.

Meer berichten