Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Vincent Beentjes troeft jonkies af

  Sport

Vincent Beentjes uit Castricum is de winnaar geworden van de wedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup.

Op deze wekelijkse donderdagavondmeeting ging na het startsignaal thuisrijder Hidde Buur zoals gewoonlijk aan de leiding. De gedreven Akersloter heeft moeite zijn vermogen te doseren en eens de kat uit de boom te kijken. Anderen, waaronder ditmaal Wout Bakker en Vincent Beentjes maakten daar handig gebruik van. Het drietal Buur, Bakker en Beentjes kwam aan de leiding. Het trio B's was geen lang leven beschoren met als gevolg dat de zich langzaam opgewarmde Vincent Beentjes zich in de derde omloop op kop nestelde en daarna rap afstand nam van de jongelingen.

Door een inzakkende zadelpen en een haperende versnelling moest Buur ook Bakker laten gaan. Het getuigde van karakter dat Hidde Buur door dit ongerief zijn hoofd niet liet zakken, maar gedreven zijn wedstrijd tot het einde wist te brengen. De solo rijdende Wout Bakker had het geluk dat hij op het moment van lek rijden precies de warm gereden mountainbike van Chris Kemp mocht berijden en daardoor zijn ingenomen tweede positie kon handhaven. Bob Scholten uit Akersloot wist in de slotfase Henk Jan Verdonk senior middels een tempoversnelling vanuit Verdonks achterwiel te verrassen.

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum), 2. Wout Bakker (Heiloo), 3. Hidde Buur (Akersloot), 4. Bob Scholten (Akersloot) en 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef).

Meer berichten