Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes troeft jonkies af

Sport Akersloot

Vincent Beentjes uit Castricum is de winnaar geworden van de wedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup.

Op deze wekelijkse donderdagavondmeeting ging na het startsignaal thuisrijder Hidde Buur zoals gewoonlijk aan de leiding. De gedreven Akersloter heeft moeite zijn vermogen te doseren en eens de kat uit de boom te kijken. Anderen, waaronder ditmaal Wout Bakker en Vincent Beentjes maakten daar handig gebruik van. Het drietal Buur, Bakker en Beentjes kwam aan de leiding. Het trio B's was geen lang leven beschoren met als gevolg dat de zich langzaam opgewarmde Vincent Beentjes zich in de derde omloop op kop nestelde en daarna rap afstand nam van de jongelingen.

Door een inzakkende zadelpen en een haperende versnelling moest Buur ook Bakker laten gaan. Het getuigde van karakter dat Hidde Buur door dit ongerief zijn hoofd niet liet zakken, maar gedreven zijn wedstrijd tot het einde wist te brengen. De solo rijdende Wout Bakker had het geluk dat hij op het moment van lek rijden precies de warm gereden mountainbike van Chris Kemp mocht berijden en daardoor zijn ingenomen tweede positie kon handhaven. Bob Scholten uit Akersloot wist in de slotfase Henk Jan Verdonk senior middels een tempoversnelling vanuit Verdonks achterwiel te verrassen.

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum), 2. Wout Bakker (Heiloo), 3. Hidde Buur (Akersloot), 4. Bob Scholten (Akersloot) en 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef).

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57