Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Henk Verdonk junior leest iedereen weer de les

  Sport

Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft, zoals bijna gewoon als hij aan het vertrek staat, de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn palmares bijgeschreven.

Ook met een zeer sterke bezetting op de deelnemerslijst drukte latere winnaar Henk Verdonk junior op Sportcomplex de Cloppenburgh zijn stempel op het koersverloop. Van de anderen waren in het begin alleen Castricummer Vincent Beentjes en Jan Langeveld uit Bakkum bij machte enigszins in de nabijheid van Verdonk junior te acteren. Maar van een bedreiging op de toppositie is het in het verdere verloop van de koers nooit gekomen. Relaxed koersend, onder het wakend oog van door een mountainbike ongeval voorlopig uitgeschakelde Alwin Hes uit Bakkum, breidde Verdonk junior eenvoudig zijn voorsprong uit. Achter de losgeslagen leider verdedigden Vincent Beentjes en Jan Langeveld hun ingenomen respectievelijke tweede en derde positie. Iedere omloop echter, kwam Akersloter Pleun Lodewijks dichterbij Jan Langeveld, zo dicht zelfs dat laatstgenoemde moest gaan vrezen voor de laagste trede op het podium. Na een aantal ronden wist Pleun Lodewijks het achterwiel van Langeveld te bereiken om vervolgens via een gewaagde inhaalmanoeuvre de koppositie op zich te nemen en zijn medestrever geen kans meer te laten. Vincent Beentjes wist buiten schot te blijven en zodoende een verdiende tweede plek te veroveren.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef), 2. Vincent Beentjes (Castricum), 3. Pleun Lodewijks (Akersloot), 4. Jan Langeveld (Bakkum), 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 6. Ronald Mossinkoff (Akersloot), 7. Bob Scholten (Akersloot), 8. Koen Houtkoper (Alkmaar), 9. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en 10. Wil Hollenberg (Akersloot).

Meer berichten