Logo uitkijkpost.nl
Akersloot

Hidde Buur herpakt zich

  Sport

Hidde Buur uit Akersloot, het Nationaal Talent Aangepast Sporten, heeft zich in zijn woonplaats weer op de kaart gezet door de winst in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op zijn palmares bij te schrijven.

De afgelopen weken kenmerkten zich door maar steeds terugkerende technische problemen tijdens de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op Sportcomplex de Cloppenburgh. Zijn optreden leidde niet tot zichtbare resultaten en het leek tussen de oren te gaan zitten. Nu dit alles hopelijk voorgoed achter de rug is, schitterde Hidde Buur weer als vanouds.

Wel moest hij in het begin afrekenen met exploderende Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef en de aantredende jonge garde Bob Scholten (Akersloot) en de Uitgeesters Guus de Neef en Rens van Lieshout. Over laatstgenoemde Rens van Lieshout waren twijfels gerezen: had hij nu afgesneden of was hij per abuis verkeerd gereden? De meningen hierover liepen uiteen, zodat de jury met zijn hand over het hart streek en Van Lieshout zonder verdere bezwaren in de uitslag opnam met de toevoeging de volgende keer het bedoelde parcours te volgen.

Nadat Hidde Buur zich eenmaal op de kop had genesteld, was er geen denken aan dat ook maar iemand hem nog zou kunnen gaan bedreigen. Zoals gebruikelijk wist Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) zich vanuit de middenmoot weer op te werken naar het front en daardoor Chris Kemp en de drie jonkies achter zich te houden. Uitslag: 1. Hidde Buur Akersloot 2. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 4. Rens van Lieshout Uitgeest 5. Bob Scholten Akersloot

Meer berichten