Logo uitkijkpost.nl
v.l.n.r.: Robyn Besselink, Elin Bernhard, Jasmijn Kloek en Noa Popot.
v.l.n.r.: Robyn Besselink, Elin Bernhard, Jasmijn Kloek en Noa Popot. (Foto: aangeleverd)
Castricum

Clubrecords sneuvelen bij jeugd AV Castricum

  Sport

Zaterdag 15 juni vond in Warmenhuizen de derde competitiewedstrijd van dit seizoen plaats. Bijna 60 enthousiaste pupillen van Atletiek Vereniging Castricum zetten hun beste beentje voor op de estafette, driekamp en lange afstand..

Door het team meisjes pupillen B werd een clubrecord op de 4x40 m gelopen. De meisjes verbeterden het 15 jaar oude clubrecord naar 27.34 sec. Het oude record stond op 27,45 seconden. De trainers Sten van der Moer, Lucas Schram en François Popot waren erg trots op Noa Popot, Robyn Besselink, Elin Bernhard en Jasmijn Kloek, liet AV Castricum op Twitter weten. Uit dit getalenteerde team jonge atletes wist Noa bovendien een eerste plaats op de driekamp te behalen, onder andere dankzij winst op de 40 meter sprint (6,82 seconden). En voor Elin was er een fraaie 3e plaats op de 1000 meter (4:10,04 minuten).

Ook Tim Glorie (jongens mini-pupil) verbeterde een clubrecord. Op de 600 meter liep hij 2.16.97, dat is een forse verbetering van het oude clubrecord van 2.20.07!

Andere opvallende prestaties waren er van de nog maar 6-jarige Fae Tuijn. Zij wist met een ruime voorsprong de winst op de driekamp te behalen; haar snelle 40 meter sprint (8,17 seconden) leverde Fae veel punten op. Voor teamgenootje Julie Popot was er zilver op de meerkamp. En voor Roos Bekker was een fraaie bronzen medaille op de 600 meter in de categorie mini-pupillen (2:43,13 minuten).

Bij de meisjes pupillen C was het Marlin Kaandorp die er met zilver op de 600 meter vandoor ging. Haar tijd was 2:27,03 minuten. Bij de jongens pupillen C mocht Luke Feeke op het podium komen voor zijn tweede plaats op de driekamp. Hij sprong het verst van alle deelnemers in deze leeftijdscategorie, namelijk 2,97 meter.

Ook Liam Verduin mocht een beker mee naar huis nemen, en wel voor de derde plaats op de driekamp. Voor hem stond hoogspringen op het programma. Met een hoogte van 1,10 meter werd de 9-jarige Liam tweede op dit technisch moeilijke onderdeel.

Binnenkort zal bekend worden welke pupillenteams en welke individuele atleetjes zich geplaatst hebben voor de Noord-Hollandse finale op 14 september.

Meer berichten