Logo uitkijkpost.nl
Foto: Ron de Haan op Twitter
Akersloot

"Dan ben je pas 6 jaar en al een bekende Akerslootse"

  Sport

Donderdag 13 juni reikte de ENVOZ, samen met de STA UK, om 17.00 uur haar 1 miljoenste internationale ABC zwemdiploma uit. Dit diploma werd uitgereikt aan Jill Schouten (6), een leerling van de Zwemschool Willem Franke Particulier Zwemonderwijs in het zwembad van het van der Valk hotel in Akersloot. Voor deze handeling kwamen Dave Candler (CEO van de STA) en Kayle Burgham (Head Development STA) over uit Engeland.

"Dan ben je pas 6 jaar en al een bekende Akerslootse", aldus wethouder Ron de Haan op Twitter.

De ENVOZ (Eerste Nederlandse vakopleidingen voor Zwembadmedewerkers) is een organisatie die al ruim 45 jaar bestaat en zich bezighoudt met het verzorgen van gekwalificeerde opleidingen en het geven van advies aan zweminstellingen. Zo'n 450 zwembaden, zwemscholen en gezondheidsinstellingen maken in meer of mindere mate regelmatig gebruik van deze diensten. Daarnaast geeft de ENVOZ internationale zwemdiploma's uit. Daartoe is zij aangesloten bij de Swimming Teachers Association (STA) in UK. De diploma's worden onder auspiciën van de STA uitgegeven. De STA is een organisatie die is vertegenwoordigd in 25 landen in de wereld, waaronder de USA, Australië en China. Binnen deze organisatie wordt kennis en ervaring over leren zwemmen vanuit de diverse landen gedeeld.

De eisen van de internationale zwemdiploma's worden in vier talen vermeld op de diploma's. Daarnaast zijn de eisen ook in het Arabisch en Spaans te downloaden op de website van de ENVOZ.

Meer berichten