Logo uitkijkpost.nl
Akersloot

Hidde Buur ludiek naar zege

  Sport

Hidde Buur uit Akersloot heeft op een impulsieve en vindingrijke manier de volle winst weten binnen te slepen in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Het trio bestaande uit Dennis Talens (Heemskerk), Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en Hidde Buur bepaalde voor bijna de helft van de wedstrijd het koersbeeld. De eerste omlopen deed het drietal dat onder aanvoering van Dennis Talens. Toch was Hidde Buur niet helemaal zeker van zijn zaak. De sprintcapaciteiten van Chris Kemp in ogenschouw nemend, koos Buur voor de aanval om een eindsprint te ontlopen. Een splijtende versnelling en Hidde Buur was weg, zijn metgezellen vertwijfelend achterlatend.

Vlak voor de laatste omloop ging het mis met de ketting; Buur kwam nog net binnenrollen met een gebroken ketting en leek zijn feestje te kunnen gaan vergeten. Maar zonder ook maar een moment te aarzelen greep Buur, een volleerd topsporter waardig, de aan de kant staande herenfiets van een toeschouwer, zat er in een split second op, voltooide de laatste ronde en sloot deze zegevierend af.

Meer berichten