Grootmeester Sopiko Guramishvili.
Grootmeester Sopiko Guramishvili. Foto: aangeleverd

Jarige schaakvereniging ontvangt topspeler voor simultaan

Sport Limmen

Bij SV Vredeburg is in de afgelopen jaren de traditie ontstaan om het schaakseizoen af te sluiten met een simultaan door een topspeler, die het dan opneemt tegen alle ruim 30 leden van de schaakclub tegelijk. Zo bezochten de grootmeesters en Nederlands kampioenen Dimitri Reinderman en Zhaoqin Peng de gezellige speelzaal in Limmen, net als de regionale topspelers Thomas Broek en Manuel Bosboom. In 2018 was het Noordhollands kampioen Hing Ting Lai die een record neerzette met een scoringspercentage van 95 procent.

Voor de komende editie – die op vrijdag 17 mei om 20.00 uur plaatsvindt – slaagde Vredeburg-secretaris Harold Ebels er in om niemand minder dan Sopiko Guramishvili vast te leggen. De 28-jarige Sopiko Guramishvili is een uit Georgië afkomstige grootmeester, die na haar huwelijk met Nederlands beste schaker, Anish Giri, alweer enkele jaren in Nederland woont.

Met een elo-rating van 2385 punten is Guramishvili één van de sterkste speelsters in ons land. Zij is niet alleen actief als speelster, ook is Sopiko Guramishvili een internationaal bekende internet-commentator bij schaaktoernooien. Zij staat bekend onder de bijnaam 'Miss Tactics'. Op 16-jarige leeftijd werd Sopiko al wereldkampioen schaken bij de meisjesjunioren!

Harold Ebels kijkt uit naar de komst van Sopiko Guramishvili: "het is best een opgave om ieder jaar weer een aansprekende speler te strikken voor ons simultaan, maar met Sopiko Guramishvili is dat fantastisch gelukt. Met haar charismatische presentatie en haar grote schaaktechnische vaardigheid gaat zij opzien baren en zorgen voor een memorabele schaakavond, dat weet ik zeker," aldus de clubbestuurder. Ook zegt hij dank aan enkele sponsors die het simultaan mede mogelijk maken. Het simultaan heeft dit jaar nog extra cachet, omdat SV Vredeburg in mei ook 45 jaar bestaat. Een week na het simultaan zal een lustrumfeest plaatsvinden.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 22 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00