ploeg meisjes mini pupillen met Nienke Engel, Julie Popot, Fay Bergfeld en Fae Tuijn met pupillentrainer Kasper Vrolijk Foto: aangeleverd

Crossfinale succesvol voor AVC jeugdatleten

Sport Castricum

Zaterdag 16 maart streden de jongste atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met ruim 1200 andere jeugdatleten uit de atletiekregio's 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie Crosscompetitie seizoen 2018-2019.

Zo'n 50 pupillen en junioren van AVC waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in drie Noord-Hollandse voorronden. De organiserende vereniging AV Nova in Warmenhuizen had een pittig parcours uitgezet met drassig grasland, scherpe modderige bochten en een pittig heuveltje. De stormachtige wind op het open terrein maakte deze finale tot een echte sportieve uitdaging.

Tweede plaats voor ploeg meisjes mini pupillen
De ploeg meisjes mini pupillen - met Nienke Engel, Julie Popot, Fay Bergfeld en Fae Tuijn – wisten een uitstekende twee plaats in het ploegenklassement te behalen. Zij mochten een fraaie beker mee naar Castricum nemen. Fay werd bovendien knap vierde in het individuele klassement, en ploeggenootje Fae achtste. Bij de meisjes pupillen A1 was er een mooie top-10 klassering voor Gigi Martens. Met haar prima 9e plaats liet zij ruim 60 atleetjes achter zich.

Vierde plaats voor Sepp Schulte bij jongens junioren D1
Sepp Schulte besloot het tempo hoog te houden, en heeft het grootste deel van de wedstrijd over 2 kilometer dapper op kop gelopen in de harde wind. Door het zware kopwerk kwam hij nét wat tekort aan het eind, en eindigde op een vierde plaats.

TDR Jeugd
De oudste junioren, de jongens junioren A en B (trainend bij de jeugdgroep van Team Distance Runners) mochten vijf kilometer lopen. Duncan Steenbakker slaagde erin om een vierde plek te pakken bij de jongens junioren A. Hij liep een tijd van 18'30", waarmee hij de als vijfde eindigende Timo Stegink 9 seconden voorbleef. Joep Welsch eindigde op de zevende plaats bij de jongens junioren A. Jesse Scheltema liep een sterke race en deze jonge atleet pakte de zesde plaats bij de junioren B. Dit team van AV Castricum wist een eerste plaats te pakken in het ploegenklassement. De wedstrijd werd vervolgd door de meisjes junioren A en B. Cheryl Konijn startte iets meer in de achterhoede maar wist zich naar voren te werken. Hierdoor eindigde Cheryl als derde meisje junior A.

Al met al een fraai afsluiting van het crossseizoen voor de jeugd en trainers van AV Castricum, waarna het vizier weer op het baanseizoen gericht kan worden.

ploeg jongens junioren AB met Duncan Steenbakker, Timo Stegink, Joep Welsch en Jesse Scheltema
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 1 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34