Logo uitkijkpost.nl
Foto: Paula Vrolijk/Parnassia Groep op Facebook
Bakkum

Parnassia Groep Cross 17 maart

  Sport

Op zondag 17 maart organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de derde keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De edities van 2017 en 2018 waren zo'n succes, dat een derde editie niet kon uitblijven.

Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.

Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldig gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 2,5 km, 4 km en 10 km.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). De wat oudere jeugd kan kiezen tussen 2,5 km of 4 km. 

Lopers voor de 2,5 en 4,1 km starten om 10.15 uur.
Lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Op de wedstrijddag kan tot een half uur voor de start ingeschreven worden (in het clubhuis van AV Castricum). 

Bron en meer informatie: www.avcastricum.nl.

Meer berichten