Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Ben Visser klopt Hidde Buur tijdens KPB Mountainbikecup

  Sport

Ben Visser uit Heerhugowaard heeft donderdagavond in Akersloot de wekelijkse meeting om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven. Was het de laatste weken steeds hosanna voor thuisrijder Hidde Buur, nu moest hij laten zien of hij in een rechtstreeks duel ook opgewassen was tegen Ben Visser. Visser ook af en toe deelnemer aan deze mountainbikecup en goede resultaten neerzette, moest het nu opnemen tegen de sterk verbeterde Hidde Buur.

Ben Visser toonde zich op Sportcomplex de Cloppenburgh meteen gretig en legde een straf tempo op met Hidde Buur in het wiel. Al vrij snel werd duidelijk dat laatst genoemde zijn handen vol zou krijgen aan de Heerhugowaarder. Het begon met een gaatje, dat Buur moest laten, maar dat gaatje werd een gat, maar leek nog steeds overbrugbaar. Gaandeweg moest Hidde Buur zijn meerdere erkennen in de ook zeer technische onder insiders bekend staande 'Benny Hill'.  Ben Visser kwam dan ook afgetekend en voldaan, ruim voor de niet meer vol gaande Hidde Buur, over de streep.

De wekenlang wegens ziekte uit de roulatie geweest zijnde Alkmaarder Henk Louwe wist zich weer aardig te kunnen meten met de rest en maakte de top 5 compleet. Uitslag: 1. Ben Visser Heerhugowaard 2. Hidde Buur Akersloot 3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 4. Piet Veldt Akersloot 5. Henk Louwe Alkmaar

Meer berichten