Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

Wederom bekerwinst Croonenburg Dames 1

  Sport

Woensdag 24 oktober moesten de volleybaldames van Croonenburg in sporthal De Bloemen voor de beker aantreden tegen MBSOV uit Den Helder. Beide teams komen uit in de eerste klasse, maar door een verschil in poule komen de teams elkaar in de competitie niet tegen.

De wedstrijd was vanaf het startsignaal spannend. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht, waarbij de vechtlust van de dames van Croonenburg veelal in een rally de doorslag gaf. Echter, de jonge ploeg had moeite met de hoge servicedruk van de tegenstander en maakte daardoor veel fouten. Hierdoor kon het toch gebeuren dat een opgebouwde voorsprong teniet gedaan werd en de eerste twee sets door MBSOV werden gewonnen.

De derde set liet eenzelfde wisselend spelpatroon zien, tot het moment dat de servicepass beter ging lopen. Hierdoor kon de spelverdeelster van Croonenburg haar middenaanvalsters beter bedienen. Keer op keer werd de bal -langs het blok- hard in het veld van de tegenstander geslagen. Dat bleek in de eindstrijd van deze set beslissend te zijn. De winst in de derde set zorgde voor een opleving bij de thuisploeg, die in de vierde set met veel servicedruk een grote voorsprong nam. De fase waarin alles lukte, werd echter gevolgd door een fase waarin kleine foutjes de bezoekende ploeg lieten terug komen. Gelukkig wist Croonenburg zich op tijd te herstellen, waardoor de vierde set veilig werd gesteld.

Een vijfde set was nodig om de wedstrijd te beslissen. Een gedreven Croonenburg mocht beginnen met serveren en wist gelijk een voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong wisten de dames goed vast te houden, waarmee de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 beslist werd. (Setstanden: 19-25, 19-26, 25-21, 25-21, 15-11.)

Meer berichten